A fertőzés után visszatért, újra edzhet világcsúcstartó úszónk

Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok úszó felgyógyult a koronavírusos-fertőzésből, egyik edzőpartnere, Márton Richárd viszont megbetegedett – közölte Selmeci Attila, Milák edzője.

Magyar Nemzet
Forrás: SzPress Hírszolgálat2020. 10. 21. 13:45
MILÁK Kristóf
A késõbbi gyõztes Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszás döntõje után a budapesti úszó világkupán a Duna Arénában 2019. október 4-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírusos fertőzésen átesett minden kardiológiai vizsgálati eredménye negatív eredményt mutatott, így a világbajnok és világcsúcstartó hozzájárulást kapott, hogy szerdán este Balatonfűzfőn folytassa a felkészülését.

– Természetesen teljes terhelésű munkát egyelőre még nem végezhet, lépésről lépésre haladunk majd előre, abban a reményben, hogy a decemberi országos bajnokságra jól fel tud készülni. Mondhatnám úgy, ahogy szokott. Balatonfűzfőről hamarosan visszatérünk Budapestre, egy hetet ott dolgozunk, aztán újabb háromhetes balatonfűzfői etap következik, amely már a formába hozásról is szól – tájékoztatta az SzPress Hírszolgálatot Selmeci Attila, a Budapesti Honvéd Sportegyesület szakembere.

Milák Kristóf a tavalyi úszó világkupán a Duna Arénában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kiderült az is, hogy Márton Richárd, Milák Kristóf egyik edzőpartnere, aki az odaadó munkájának köszönhetően az elmúlt hetekben egyre jobb formát mutatott, a múlt hét elején megbetegedett. Az úszó Covid–19-tesztje pozitív eredményt mutatott, ezért a csoportból kiválva házi karanténba kellett vonulnia. Eleinte elesettnek érezte magát, hőemelkedése volt, fej- és torokfájásra panaszkodott. Ezen a héten már sokkal jobb volt a közérzete, így abban reménykedhet, hogy Milákhoz hasonlóan ő is be tudja hozni a lemaradását az országos bajnokságig, amelyet december 8. és 12. között a kaposvári Csík Ferenc Versenyuszodában rendeznek meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.