A finneké az Európa-bajnokság második legszebb lesgólja

A labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjában, Szentpéterváron: Oroszország–Finnország 1-0.

Magyar Nemzet
2021. 06. 16. 16:58
null
Pohjanpalo Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Európa-bajnokságon elsőként a B csoportban kezdődött meg a 2. forduló, ma délután Szentpéterváron Oroszország Finnországot fogadta, 24 500 néző előtt. Az első körben a finnek hatalmas meglepetésre 1-0-ra legyőzték a dánokat (bár azt a találkozót nehéz szakmailag értékelni, azon kellett a pályán újraéleszteni Christian Eriksent), az oroszok pedig 3-0-ra kikaptak a belgáktól, így ők most még inkább győzelmi kényszerben léptek pályára a csoportban előzetesen leggyengébbnek elkönyvelt riválisuk ellen.

Ám a finnek kis híján rögtön a találkozó elején megtréfálták a házigazdát. A 4. percben a jobb oldalon letámadták az oroszokat, Raitala labdát szerzett, a tökéletes beadását pedig Pohjanpalo gyönyörű mozdulattal fejelte a kapuba. A videózás viszont azt mutatta, hogy a dánok elleni találkozó gólját szerző támadó lesen volt – nagyjából egy orrhosszal. Viszont eddig kétségkívül ez az Európa-bajnokság második legszebb lesgólja – a pálmát természetesen Schön Szabolcs keddi, Portugália elleni találata viszi el.

Érthető a bosszúság, a finnek gólja ennyin múlt:

Szentpéterváron aztán az első félidő hosszabbításában érvényes gólt is láthattunk, és ez sem volt csúnya: a sokkal dinamikusabb oroszok szépen kipasszolták a finn védőket, Mirancsuk pedig a jobb felső sarokba lőtte a labdát (1-0).

Fordulás után az oroszoknak még több nagy helyzetük volt, de maradt az 1-0. S ugyan a szbornajának három pontja van, az 1-3-as gólkülönbsége nem fest jól, főleg azt nézve, hogy a 3. fordulóban már nem otthon játszik a dánokkal, hanem Koppenhágában.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, B csoport:

Oroszország–Finnország 1-0 (1-0)

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 24 500 néző, jv.: Danny Makkelie (holland)

Gólszerző: Mirancsuk (45+2.).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.