A Fradi ebben a helyzetben is bajnoki címet akar ünnepelni

Egészségügyi és szervezési szempontból is több kérdésre kellett választ találniuk a zöld-fehéreknek.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 05. 16. 12:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy héttel azelőtt, hogy a Ferencváros a Debrecen ellen elmaradt mérkőzését pótolva elkezdené a futballbajnokság folytatását, Hajnal Tamás, a klub sportmenedzsere interjút adott a Nemzeti Sportnak. A korábbi 59-szeres válogatott labdarúgó szerint a mindenki számára újnak, így ismeretlennek számító járványhelyzetben rengeteg kihívásra kellett választ találnia a Ferencváros vezetésének.

– Egészségügyi és szervezési szempontból is több kérdésre kellett választ találnunk, folyamatosan igyekeztünk a lehető legjobban megszervezni a csapat körüli teendőket. Próbáltuk megoldani a járvány miatti helyzetet, emellett persze a keretet érintő változásokról, az esetleges erősítésekről sem feledkezhettünk meg. Végig az egészségügyi és hatósági előírásoknak megfelelve jelöltük ki az utat, a lehetőségekhez képest igyekeztünk mozgásteret biztosítani a játékosoknak és a szakmai stábnak. Felelősséggel tartozunk a futballistáknak és az egyesületnek, ennek megfelelően senki egészségét sem kockáztattuk, és most, amikor egyre közelebb kerülünk a bajnokság folytatásához, úgy tűnik, az időben elkezdett kiscsoportos foglalkozások jó döntésnek bizonyultak.

Ennek ellenére Hajnal Tamás csak bizakodni tud abban, hogy sikerül a pályán eldönteni a bajnokság legfontosabb kérdéseit, és sikerül elejét venni a fertőzéseknek. A menedzsment próbál felkészülni minden kiszámítható fordulatra, többek között például olyan esetre is, ha a keret mindhárom kapusa megbetegszik, de lehetetlen mindent előre kiszámítani.

– Egyvalamit szögezzünk le: hasonló helyzet még sosem fordult elő a labdarúgásban, ezért senki sem várhatja el, hogy mindenre tudjuk a megoldást. Nem áltathatjuk magunkat azzal, hogy minden ugyanolyan lesz, mint néhány hónappal ezelőtt, mert ez hamis ábránd lenne. A labdarúgás egyik legfontosabb pillére, a nézők és a szurkolók például nem lesznek ott a meccseken, őket nyilván lehetetlen pótolni, elvégre a futball értük van. A játékosok is speciális helyzetben vannak, pályafutásuk során sosem készültek ilyen körülmények között tétmeccsre, vagyis senki sem várhatja tőlük, hogy csúcsformában játsszanak. El kell fogadni, hogy a mostani időszakban mindössze annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk a legtöbbet kihozni az adott helyzetből.

A Ferencvárosnak a különleges helyzetben sem lehet más célja, mint minden meccset megnyerni, és a végén bajnoki címet ünnepelni. A csapatnak az őszi Európa-liga-szereplésnek köszönhetően van tapasztalata helyt állni sűrű meccsprogram idején is, így ez most sem okozhat gondot. Hajnal Tamás az interjúban beszél az erősítések tervezéséről is.

– Ezen a téren nem állhattunk le, játékosmegfigyelőink továbbra is aktívan dolgoznak. Értelemszerűen most senkit sem tudunk személyesen figyelni, de az elemzésekre, a meccsek megnézésére továbbra is van lehetőség. A nyári igazolásokat illetően több stratégiát dolgoztunk ki, mert biztosan megváltozik az a trend, amit az utóbbi években tapasztaltunk. Egyelőre semmi biztosat nem tudunk. Azt sem, mikor éled újra a nemzetközi futballélet, és azt sem, mikor térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba. Továbbra is sok a kérdőjel, úgyhogy egyelőre nem érzem, hogy túljutottunk volna a nehézségeken. Első körben fejezzük be a bajnokságot, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.