A Fradinál is húszszázalékos bércsökkentés

A koronavírus-járványra tekintettel a Ferencváros labdarúgócsapatánál is csökkentik, mégpedig húsz százalékkal a játékosok bérét – mondta Kubatov Gábor, a klub elnöke. A héten hasonló mértékű megvonást jelentettek be a Mol Fehérvár FC-nél is.

Magyar Nemzet
2020. 04. 19. 18:20
null
Zubkovot és az őszi első helyet ünneplik a ferencvárosiak Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M4 Sport interjút készített Kubatov Gáborral. A Ferencváros elnöke felidézte a klub rendkívül sikeres 2019-es esztendejét, s beszélt a jelenlegi nehéz helyzetről is.

Kubatov hangsúlyozta, szeretné, ha folytatnák a bajnokságot, hogy a pályán dőljön el a bajnoki cím. Elmondta, beszélt a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökével, Csányi Sándorral is, aki szintén a folytatást szorgalmazza. Kubatov kiemelte, Németországban és Ausztriában már megkezdődtek az edzések, a példa tehát adott. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a szponzorokat ki kell szolgálni, nagyon megrázná a magyar futballgazdaságot is, ha törölnék az idényt, és a csapatok – köztük a Fradi sem – nem tudnák teljesíteni szerződéses kötelezettségeiket.

Kubatov Gábor köszönetet mondott a futballcsapat játékosainak, hogy lényegében önszántukból lemondtak a bérük húsz százalékáról a járvány idején. Azt sem titkolta, nem kizárt, hogy a vízilabdázóknál és a kézilabdázóknál ennél nagyobb mértékű megvonás lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.