A franciák úgy tudják, a futball Eb Oroszországban lesz

Francia sajtóhírek szerint a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) a koronavírus-járvány miatt megváltoztathatja eredeti tervét az egy évvel már így is elhalasztott labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban, amelyet nem több országban, köztük Budapesten, hanem csak Oroszországban rendeznének meg 2021-ben.

Magyar Nemzet
2020. 11. 03. 8:50
null
Budapest, 2019. november 18. A Puskás Aréna 2019. november 18-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia Le Parisien értesülései alapján a koronavírus-járvány miatt mégsem 12 országban rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokságot 2021-ben, mert az túl nagy egészségügyi kockázattal járna. A lap szerint biztonságosabban meg lehetne tartani a tornát egy ország határain belül, és a források szerint Oroszország lehet az egyedüli rendező, amely a 2018-as világbajnokságnak is otthont adott, tehát friss infrastruktúrával és tapasztalatokkal rendelkezik.

A Le Parisien hivatalos megkeresésére az UEFA nem erősítette meg az információt, igaz, nem is cáfolta azt, csupán leszögezte, hogy az Eb 2021. június 11-re tervezett rajtja előtt időben nyilvánosságra hozzák a fontos döntéseket.

Ha igaznak bizonyulnak a hírek, annak Budapest is kárvallottja lesz, hiszen a jelenlegi 12 Eb-helyszín egyike a Puskás Aréna, amelyben három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt vívnának a csapatok. Amennyiben a magyar válogatott sikerrel venné az Izland elleni, jövő heti pótselejtezőt, hazai pályán futballozhatna az Európa-bajnokságon a világbajnok Franciaország és az Eb-címvédő Portugália ellen, de most ez is veszélybe került.

Jelenlegi állás szerint Budapest mellett Amszterdam, Baki, Bilbao, Bukarest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár rendező város. Ugyanakkor az UEFA szintén a járvány miatt egy országban rendezte meg idén a Bajnokok Ligája és az Európa-liga végjátékát, szakítva a hagyományos oda-visszavágós párharcokkal, tehát nem lenne példa nélküli a változtatás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.