A gólvonal-technológia csődjével indult újra a Premier League

A német és a spanyol bajnokság után szerdán Angliában is folytatódott a pontvadászat – itt is zárt kapuk mögött –, és a Premier League-ben a 28. fordulóból elmaradt két mérkőzést pótolták. S borítékolhatjuk, hogy az Aston Villa–Sheffield United találkozónak a gólvonal-technológia csődje miatt még hosszú utóélete lesz. A késő esti rangadón: Manchester City–Arsenal 3-0.

2020. 06. 17. 22:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában március 1-jén játszották a Ligakupa döntőjét, a londoni Wembley-stadionban a Manchester City 2-1-re verte az Aston Villát, és arról a hétvégéről, a Premier League 28. fordulójából a Manchester City–Arsenal és az Aston Villa–Sheffield United meccseket a 29. forduló utánra tették. Ám akkorra már lecsapott a koronavírus-járvány. Az Európa-ligában érdekelt Arsenal több játékosa kapcsolatba került az Olimpiakosz tulajdonosával, aki megfertőződött a vírussal, s utóbb kiderült, hogy az Ágyúsok edzője, Mikel Arteta is elkapta. Április 3-án pedig kimondták, hogy határozatlan időre leáll a játék a szigetországban.

S bár az újraindulás első napján, szerdán természetesen a későbbi, Manchester City–Arsenal rangadó csigázta fel jobban a szurkolókat, előtte az Aston Villa és a Sheffield United összecsapása hozott egy olyan jelenetet, ami még sokáig beszédtéma lesz. A 42. percben az Aston Villa kapusa, a norvég Ørjan Nyland kezében a labdával a gólvonal mögé került, a nagy tülekedésben egyik csapattársa nyomta át, és a labda egyértelműen teljes terjedelmével a gólvonal mögött volt, az ismétlésen jól láthattuk. A gólvonal-technológia azonban csődöt mondott, nem jelzett Michael Oliver játékvezető órájára, aki így nem is ítélt gólt. A videószobában ülők pedig nem mertek a saját szemüknek hinni, nem jeleztek a bírónak. Maradt a 0-0, és a lefújáskor is ez állt az eredményjelzőn; ha a vendégek megnézik az ominózus jelenetet, nagyon bosszúsak lesznek.

A Manchester City–Arsenal mérkőzésen a házigazda az első félidő hosszabbításában szerezte meg a vezetést, a tizenkét mérkőzés óta gólképtelen talált be, David Luiz hathatós segítségének köszönhetően. A brazil védőnek pocsék napja volt, az ellenfélnek adott „gólpassza” után a második játékrész elején büntetőhöz juttatta a manchesterieket és ki is állíttatta magát. Ez már a negyedik tizenegyes volt a szezonban, ami a lelkén szárad, s lőtte be. A manchesteri Eric Garcia sérülése miatt a játékvezető tizenegy percet hosszabbított, s a ráadásban még Phil Foden is bevette az Arsenal kapuját (3-0). Pep Guardiola korábbi asszisztenseként Arteta hiába ismeri jól a világoskékeket, az Ágyúsok így se tudtak mit kezdeni az ellenféllel, olyannyira, hogy egyszer sem találták el a hazai kaput. S ami még a közvetítésben feltűnt: a zárt kapus meccsen a helyi „hangmérnöknek” köszönhetően végig folyamatosan és olyan hangosan szólt a „C'mon City!”, ahogy akkor sem szokott, amikor szurkolók előtt játszik Guardiola csapata...

PREMIER LEAGUE, 28. FORDULÓ:

Szerdai eredmények:

Aston Villa–Sheffield United 0-0

Manchester City–Arsenal 3-0

30. FORDULÓ:

Pénteki műsor:

Norwich City–Southampton 19.00 (tv: Spíler1)

Tottenham–Manchester United 21.15 (tv: Spíler1)

Szombati műsor:

Watford–Leicester City 13.30 (tv: Spíler1)

Brighton–Arsenal 16.00 (tv: Digi Sport1)

West Ham–Wolverhampton 18.30 (tv: Spíler1)

Bournemouth–Crystal Palace 20.45 (tv: Digi Sport1)

Vasárnapi műsor:

Newcastle United–Sheffield United 15.00 (tv: Spíler1)

Aston Villa–Chelsea 17.15 (tv: Digi Sport1)

Everton–Liverpool 20.00 (tv: Digi Sport1)

Hétfői műsor:

Manchester City–Burnley 21.00 (tv: Digi Sport2)

Az élcsoport állása: 1. Liverpool 82 pont, 2. Manchester City 60, 3. Leicester City 53, 4. Chelsea 48, 5. Manchester United 45.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.