A gólvonalról sem talált be a Barcelona középpályása

A Barcelona hátrányból fordítva nyert 2-1-re a Villarreal ellen. A katalán csapat továbbra is saját kezében tartja sorsát a La Ligában.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 22:00
Frenkie de Jong Barcelona
Forrás: fcbarcelonanoticias.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A többi bajnokesélyeshez hasonlóan a Barcelona is nehéz rivális ellen játszott a La Liga 32. fordulójában. Ám amíg a Real Madrid ismét pontokat hullajtott, a katalánok nem botlottak meg az Európa-liga-elődöntőre készülő Villarreal otthonában.

A Barcelona győzelmének főszereplője volt, ő lőtte mind a két találatot. Az első gólnál remekül nyúlt alá a labdának, míg a második találatot Juan Foyth szarvashibája után szerezte.

Nagy baki volt a Barça részéről is: Frenkie de Jongnak az első negyedóra végén a gólvonalról kellett volna a kapuba kotornia a labdát, de nem sikerült.

A második félidőben gól már nem született, kiállítás viszont volt. Manuel Trigueros csúszott rá nagyon veszélyesen lábára, de szerencsére az argentin megúszta sérülés nélkül, végig is játszotta a találkozót.

A Barcelona edzője, Ronald Koeman a találkozó után az ellenfelet is dicsérte, de természetesen a sajátjainak is jutott néhány jó szó.

– A Villarreal nagyon jól játszott. Néha meg kell szenvedni a győzelemért. Sok meccs van már a játékosok lábában, a hajrában fáradtan mozogtak, de mentálisan erősek voltunk, ez volt a siker kulcsa, meg természetesen Antoine két gólja, amelyek közül az első csodálatos volt. Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen ez nagy lépés a bajnoki cím felé – jelentette ki a holland szakember.

Egyelőre nem a Barcelona nevével kezdődik a La Liga tabellája, de ha figyelembe vesszük a csapat elmaradt meccsét, valamint azt, hogy a Barça játszik még a listavezető Atlético Madrid ellen, akkor kijelenthető, hogy Koeman csapatának sorsa a saját kezében van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.