A Győrből ismert norvégoké lett a BL-trófea

Sokkal magabiztosabban, nyugodtabban játszott a Vipers Kristiansand a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében, mint a Győr elleni drámai csata nyomait magán viselő Brest. A mérkőzés az első félidő hajrájában dőlt el, ekkor húzott el négy-öt góllal a norvég csapat, a Brest pedig futott az eredmény után. A Vipers 34-28-ra nyert, és története során először hódította el a Bajnokok Ligája trófeáját.

Szilágyi
2021. 05. 30. 19:33
null
Henny Reistad nagyon megszórta a Brestet a döntőben Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr elleni idegtépő elődöntőt abszolváló Final Four-újonc, a francia Brest Bretagne és a CSZKA Moszkva ellen könnyedén diadalmaskodó norvég Vipers Kristiansand játszotta a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjét a budapesti Papp László Sportarénában. A Final Four zárótalálkozója szoros meccsnek indult, 11-11-ig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám akkor ellépett az exgyőri játékosokat is felvonultató Vipers. A kapus Katrine Lunde, a beálló Heidi Löke, az átlövő Nora Mörk is töltött hosszabb-rövidebb időt az ETO-nál, sőt nyert Bajnokok Ligája-trófeákat, csakúgy, mint a cseh Jana Knedliková.

Löke remekül játszott a döntőben
Fotó: MTI/Illyés Tibor

18-14-es Vipers-előnnyel mentek szünetre a csapatok. A folytatásban sem változott a képlet, már hét góllal is vezetett a norvég bajnok. A Brestnél nem volt annyira hatékony a két meghatározó átlövő, az idei BL-szezon gólkirályjelöltje, a szlovén Ana Gros és Gyurgyina Jaukovics, mint a Győr ellen. A norvégoknál a világbajnok Henny Reistad vitte a prímet, Lunde a kapusteljesítményével segített.

A mérkőzés utolsó tíz percére ötgólos norvég vezetéssel kanyarodtak rá a csapatok, a vége 34-28 lett. Henny Ella Reistad 12, Ana Gros nyolc gólig jutott, a Final Four gólkirálynője a Vipers világbajnoka, Reistad lett.

Női kézilabda Bajnokok Ligája-döntő: Vipers Kristiansand–Brest Bretagne 34-28 (18-14).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.