A győri Oftedal és a veszprémi Lauge a világ legjobbjai lehetnek

Stine Oftedal és Rasmus Lauge nagy egyéni siker kapujában áll. A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) a hivatalos honlapján nyilvánosságra hozta a 2019-es év legjobb női és férfi játékosának járó díj jelöltjeit. A hölgyeknél a BL-címvédő Győri Audi ETO KC-ből a norvég Stine Oftedal szerepel a listán, amelyet a holland válogatottak uralnak. A férfiaknál a Telekom Veszprémből a dán Rasmus Lauge-ra lehet szavazni.

Magyar Nemzet
2020. 07. 02. 15:30
null
Oftedal (labdával) volt a házigazda egyik legjobbja Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stine Oftedal és Rasmus Lauge is jelöltek. Az IHF elárulta, hogy az öt-öt jelöltről 18 sportági szakértő, azon belül kilenc top edző, illetve kilenc IHF-szakember határozott még januárban. Mint mindig, a végső győztesről a szurkolók döntenek, akik július 3-tól szavazhatnak, és az eredményt július 18-án hozzák nyilvánosságra. A szurkolók a férfiaknál Mikkel Hansen (dán, Paris Saint-Germain), Sander Sagosen (norvég, Paris Saint-Germain), Niklas Landin (dán, THW Kiel), Luka Cindric (horvát, Kielce/Barcelona) és Rasmus Lauge (dán, Flensburg/Telekom Veszprém) közül választhatnak.

Az ötös listán a hölgyeknél a Rosztov-Donnal BL-döntőbe jutó, az orosz válogatottal világbajnoki bronzérmes Anna Vjahireva, a holland csapattal világbajnok – és a torna legjobbjának megválasztott – Estavana Polman (Esbjerg), honfitársai közül a vb-gólkirálynőjeként záró Lois Abbingh (Rosztov-Don) és a legjobb kapusnak megválasztott Tess Wester (Odense), valamint a Győrrel BL-győztes norvég Stine Oftedal neve szerepel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.