A hajnali tűzjelző sem zökkentette ki

A párosban kétszeres WTA-világbajnok Babos Tímea az első magyar teniszező, aki juniorként és a felnőttek között is legalább egyszer bejutott valamennyi Grand Slam-torna fináléjába. A Roland Garroson korábban csak egyszer, 1986-ban volt magyar döntős női párosban. Akkor Temesvári Andrea és Martina Navratilova a Steffi Graf, Gabriela Sabatini kettőst verte 6:1, 6:2-re. Harminchárom évvel Temesváriék győzelme után Babos a francia Kristina Mladenovic oldalán diadalmaskodott Párizsban a női párosok mezőnyében. A férfi egyest, immár 12. alkalommal, a spanyol Rafael Nadal nyerte. A nőknél első Grand Slam-győzelmét szerezte meg az ausztrál Ashleigh Barty.

2019. 06. 11. 7:18
BABOS Tímea; MLADENOVIC, Kristina
A soproni játékos és francia partnere (jobbra) magabiztosan győzött a döntőben Fotó: Caroline Blumberg Forrás: MTI/EPA/Caroline Blumberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Dehogy aludtam nyugodtan! Képzelje, hajnali fél egykor megszólalt a tűzjelző, mert valaki dohányzott a szállodában… Visított. Nem tudtuk, hogy tűz ütött-e ki, szóval gyorsan magamhoz vettem a pénztárcámat, útlevelem, telefonom, cipő fel, aztán le az ötödikről. Amúgy is jobban izgultam alvás előtt a döntő miatt, és még ez is…” – emlékezett a Roland Garros női páros döntőjét megelőző éjszakára.

A 26 éves soproni teniszező remekül kezelte a nehézségeket, pályafutása nyolcadik – női párosban a hatodik – Grand Slam-fináléja előtt ez a kellemetlen közjáték sem tudta kizökkenti a koncentrációból. A francia Kristina Mladenovic oldalán nagyon magabiztosan, 6:2, 6:3-ra legyőzte a Tuan Jing-jing, Cseng Szaj-szaj kínai párost, a páros a trófea mellé összesen 580 ezer eurót (186 millió forint) kapott sikeréért.

A soproni játékos és francia partnere (jobbra) magabiztosan győzött a döntőben
Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg

Harminchárom évvel Temesvári Andrea és az amerikai színekben induló Martina Navratilova Roland Garros-győzelme óta újra magyar győztest avattak Párizsban. A párosban kétszeres WTA-világbajnok Babos Tímea az első magyar teniszező, aki juniorként és a felnőttek között is legalább egyszer bejutott valamennyi Grand Slam-torna fináléjába. Babos a győzelmének köszönhetően a második helyre jött fel a páros-világranglistán, csak partnere, Mladenovic előzi meg a sorban.

Rafael Nadalt viszont nem lehet überelni: a salakpályás tenisz ura 12. alkalommal győzött a Roland Garroson: ezúttal a negyedik helyen kiemelt osztrák Dominic Thiem volt az áldozata. A 6:3, 5:7, 6:1, 6:1-es eredmény egyoldalú játékot feltételez. Az osztrák játékos – Mladenovic barátja – védelmében elmondható, hogy a világelső Novak Djokovics elleni, pénteken kezdett, ám esőszünet miatt többször is megszakított elődöntőjét egy nappal később fejezhette be, így jóval kevesebb ideje maradt a regenerálódásra.

A női egyes döntőjében véget ért a cseh Andrea Vondrusová tündérmeséje: a nem kiemeltként a fináléig masírozó 19 éves tini élete első Grand Slam-döntőjében simán, 6:1, 6:3-ra kikapott az ausztrál Ashleigh Bartytól.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.