A helyzet változatlan: a Danyi-Elek duó marad – Frissítve

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége határozatban fejezte ki szándékát, hogy társszövetségi kapitányként Danyi Gábor és Elek Gábor vezesse a szakmai munkát a magyar női felnőttválogatott élén. A két kapitányjelölt kommentálta a fejleményeket.

Magyar Nemzet
Forrás: MKSZ2020. 06. 10. 16:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége határozatában felkérte Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnököt és Kirsner Erika női szakágért felelős elnökségi megbízottat, hogy a nevezett társszövetségi kapitány-jelöltekkel, Danyi Gáborral és Elek Gáborral folytassa le a szükséges egyeztetéseket 2020. június 15-ig.

– Hamarosan tárgyalunk a két jelölttel, illetve klubjaikkal, úgy véljük, a jelenlegi helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor a legalkalmasabb a válogatott vezetésére, klubmunkájuk mellett. Amennyiben sikerül megegyeznünk velük, terveink szerint a 2021 tavaszán sorra kerülő olimpiai selejtezőig, illetve a kvalifikációs torna sikere esetén a jövő nyári olimpiáig kötnénk velük szerződést – emelte ki Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda-szövetség alelnöke.

Danyi Gábor társkapitányjelölt, a Győri Audi ETO KC edzője lapunknak nyilatkozott az elnökségi döntés után. – Nem rajtunk fog múlni a megállapodás, Elek Gábor nevében is mondhatom, hogy ugyanaz a hozzáállásunk, mint januárban, amikor először kértek fel bennünket, hogy vezessük a női válogatottat. Hozzáteszem, az lenne a furcsa, ha bármi megváltozott volna. Minden fél, a klubok, a szövetség és a kapitányjelöltek is kinyilvánították, hogy nem lehet anyagi kérdés a válogatott szövetségi kapitányának a személye. Példaértékű volt az a fajta közös összefogás, amit januárban megtapasztaltunk a klubok, az edzőkollégák és a szövetség részéről, én nagyon remélem, hogy ez megmarad. Mind a két klub, a Győri Audi ETO és az FTC-Rail Cargo Hungaria a magyar női kézilabda érdekeit helyezte előtérbe, illetve azt, hogy a magyar válogatott eséllyel harcoljon az olimpiai részvételért.

Szeptemberben lesz majd először összetartás a válogatott keretnek, de még egyelőre nem tartunk ott, hogy a versenynaptárról beszéljünk. Szeretnénk megvárni, amíg megtörténik a hivatalos kinevezés. Nincsen sok variációs lehetőségünk; ha lehet, még sűrűbb lesz a versenynaptár, mint egyébként, hiszen bejön még egy Final Four szeptemberre. De nem akarunk panaszkodni, élünk a lehetőséggel, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból – mondta a győriekkel tavaly Bajnokok Ligáját, magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert szakember.

– Mindig megtisztelő, ha a magyar válogatott szövetségi kapitányának kérik fel az embert. Egyelőre én is csak a javaslatról tudok, de nem zárkózom el az egyeztetés elől. Noha Danyi Gáborral tétmérkőzésen még nem volt alkalmunk közösen irányítani a csapatot, az edzések tapasztalata azt mutatta, hogy jól tudunk együtt dolgozni – fogalmazott az FTC-t irányító Elek Gábor a Fradi.hu-nak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.