A hollandok bedobták a törülközőt

Miközben Ausztriában és Németországban már csak a folytatás időpontja kérdéses, Hollandiában eldőlt, hogy a koronavírus-járvány miatt egészen szeptemberig áll a futballélet, tehát nem fejezik be a 2019-20-as idényt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 04. 22. 9:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mark Rutte miniszterelnök kedd este bejelentette, hogy szeptember 1-ig minden engedélyköteles rendezvény elmarad, s ebbe a körbe tartoznak a labdarúgó-mérkőzések is, még akkor is, ha nézők nélkül, zárt kappuk mögött játszanák azokat.

Nem lesz profi futball szeptember 1-ig – tért ki külön a foci ügyére a kormányfő, ha bárkinek kételyei támadtak volna.

A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) április elején azt közölte, hogy június 19-én kívánja újraindítani az első- és másodosztályú bajnokságot, zárt kapuk mögött. Az élklubok közül azonban az Ajax, az Alkmaar és a PSV Eindhoven is felszólította a KNVB-t, hogy nyilvánítsa befejezettnek az Eredivisie küzdelmeit a járványhelyzet miatt. A legutolsó tabellát az Ajax vezette, megelőzve az azonos pontszámú Alkmaart.

Most már csak egy kérdés van hátra: a jelenlegi állás szerint zárják-e le, vagy törlik az idényt. Ezzel a döntéssel a hollandok megvárják az UEFA csütörtöki konferenciáját.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.