A horvát játékosok a videóbírót, a lapok a régi edzőt hiányolták

A Ferencvárosnak idén sikerült, ami tavaly nem: a magyar bajnok 2-1-re legyőzte a Dinamo Zagrebet a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában. Nem meglepő módon a zágrábiak játékosai és vezetőedzőjük, Zoran Mamić is elkeseredetten nyilatkoztak a vereségről, ráadásul a horvát lapok sem kímélték őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, Nemzeti Sport2020. 09. 17. 10:23
Mamic, Zoran
Zoran Mamic, a horvát Dinamo Zagreb vezetõedzõje a Ferencváros elleni másnapi labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõmérkõzés elõtt tartott sajtótájékoztatón a Groupama Arénában Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Gratulálunk a Ferencvárosnak a győzelemhez, habár szerintem jobban játszottunk, mint a házigazda, több helyzetünk volt – idézi a Dinamo Zagreb honlapja alapján a Nemzeti Sport Kristijan Jakićot. – Néha nem a jobb csapat nyer. Nem szabad lógatnunk az orrunkat, győznünk kell a következő párharcban, hogy az Európa-liga csoportkörében szerepeljünk!”

„Sajnálatos, hogy nem volt VAR a mérkőzésen, nem volt les a meg nem adott gólunk előtt” – vélekedett a 23 esztendős horvát középpályás.

Egyetért ezzel a koszovói jobbszélső, Lirim Kastrati, aki végigjátszotta az összecsapást a Groupama Arénában.

„Nagy kár, hogy nem használták a VAR-t – mondta a 21 éves Lirim Kastrati. – Bosszúsak vagyunk, mert mindent megtettünk a sikerért, ám balszerencsések voltunk. El kell felejteni ezt a meccset, cél az Európa-liga!”

Zoran Mamićcsal nem voltak megelégedve a horvát lapok
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Zoran Mamić, a vendégek vezetőedzője először is gratulált a Ferencvárosnak és sok sikert kívánt a magyar bajnokcsapatnak a rájátszásban. A szakember megjegyezte: a gyors bekapott gól után sikerült felállniuk és átvenniük a játék irányítását, a Ferencváros azonban kegyetlenül kihasználta a lehetőségeit.

A tréner hozzátette, előzetesen az volt a céljuk, hogy bejussanak a BL csoportkörébe, de most vissza kell zökkenniük a valóságba és figyelmüket az Európa-ligára kell összpontosítaniuk.

A horvát lapok főként Mamićot hibáztatták a kiesésért. „Zoran Mamić könnyen kihullott onnan, ahol tavaly Bjelica még brillírozott” – szúr oda keményen a Večernji list sportrovata a Dinamo mostani szakmai stábjának.

A Gol.dnevnik.hr portálja sem kímélte a vezetőedzőt. „Mamić saját magát lőtte lábon: az ifjabbik testvér nagyot hibázott, a Dinamo együttese nagyon rosszul nézett ki, és a java még csak most következik” – idézi Ivica Medo kommentárját a Nemzeti Sport.

Az Index.hr hírportál szerint Zoran Mamić tréner a Ferencváros hőse. „Nem a játékosokról kell beszélni, az a hibás, aki olyan felállásban küldte őket pályára, hogy előtérbe kerültek minőségbeli hiányosságaik, rossz formájuk vagy napjuk” – olvasható a honlapon.

A Jutarnji List a kiesés pénzügyi következményeit emelte ki. „Semmi sem lett a BL-ből, az ötmillió euróból, amennyit a Dinamo kapott volna a győzelemért, semmi sem lett a 20 millió euróból, amennyit akkor kapott volna a klub, ha sikerül bejutnia a BL csoportkörébe.” A lap továbbá érzékletesen összefoglalta a horvát bajnok utolsó két mérkőzését a nemzetközi porondon, utalva arra, hogy zágrábi csapat az előző körben büntetőkkel nyert Kolozsváron a CFR ellen.: „Túlélték a vámpírok éjszakáját Erdélyben, de a magyar gulyásleves túl erős volt Mamić csapatának.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.