A horvátokkal, a spanyolokkal és a szlovákokkal játszunk

November elején kezdődik és május elejéig tart a férfi kézilabda Eurokupa következő kiírása, amelyben a 2022-es Európa-bajnokság házigazdája jogán a magyar válogatott is szerepel.

Forrás: MTI, NSO2020. 06. 16. 18:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bécsben kisorsolták a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A sorsoláson 32 európai csapat volt érdekelt, közülük húsz jut ki a 2022-es bajnokságra. Magyarország és Szlovákia házigazdaként biztos résztvevő, ahogy a címvédő Spanyolország és a 2020-as tornán ezüstérmes Horvátország is.

A két rendező, Magyarország, Szlovákia és a legutóbbi Eb-döntő két résztvevője, Spanyolország és Horvátország sem marad mérkőzések nélkül. A négy Eb-résztvevő egymással küzd meg az Európa-kupáért.

A magyar válogatott programja: 1. forduló: 2020. november 4. vagy 5.: Magyarország–Spanyolország, 2. forduló: 2020. november 7. vagy 8.: Horvátország–Magyarország, 3. forduló: 2021. március 10. vagy 11.: Szlovákia–Magyarország, 4. forduló: 2021. március 13. vagy 14.: Magyarország–Szlovákia, 5. forduló: 2021. április 28. vagy 29.: Spanyolország–Magyarország, 6. forduló: 2021. május 2.: Magyarország–Horvátország.

A selejtezőcsoportokból az első két helyezett mellett a négy legjobb csoportharmadik jut ki az Európa-bajnokságra.

1-es csoport: Franciaország, Szerbia, Belgium, Görögország. 2-es csoport: Németország, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Észtország. 3-as csoport: Csehország, Oroszország, Ukrajna, Feröer. 4-es csoport: Izland, Portugália, Litvánia, Izrael. 5-ös csoport: Szlovénia, Hollandia, Lengyelország, Törökország. 6-os csoport: Norvégia, Fehéroroszország, Lettország, Olaszország. 7-es csoport: Dánia, Észak-Macedónia, Svájc, Finnország. 8-as csoport: Svédország, Montenegró, Románia, Koszovó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.