A japán kormány szerint nincs fennakadás az olimpia előkészületeiben

A japán kormány tájékoztatása szerint a koronavírus terjedése ellenére a tokiói nyári játékok előkészületei az eredeti terveknek megfelelően haladnak.

Forrás: MTI2020. 02. 26. 14:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán kormány szóvivője szerdán reagált Richard Poundnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság rangidős tagjának keddi nyilatkozatára, amely szerint előfordulhat, hogy a járvány miatt törölni kell az olimpiát.

Szuga Josihide szóvivő jelezte, hogy tiszteletben tartják a korábbi NOB-alelnök véleményét, amely azonban nem a nemzetközi bizottság hivatalos álláspontja.

„A NOB folytatja az olimpia előkészítését az előzetes menetrend alapján” – fogalmazott.

Szerdán a japán kormány rendkívüli ülést tartott a koronavírus okozta helyzet ügyében, amelyen Abe Sindzó japán miniszterelnök azt kérte, hogy a következő két hétre tervezett valamennyi nagyobb volumenű kulturális és sportrendezvényt halasszanak el.

„Az előttünk álló egy-két hét kiemelten fontos a járvány elterjedésének megelőzése szempontjából” – hangsúlyozta.

Az olimpia július 24-én kezdődik a japán fővárosban közel 11 ezer sportolóval. A paralimpiát augusztus 24-től rendezik meg, ezen mintegy 4400-an vesznek részt. Az olimpiára összesen 7,8 millió, a paralimpiára 2,3 millió belépőt értékesítenek.

Az ötkarikás játékokért felelős miniszter, Hasimoto Szeiko a parlamentben azt mondta: forgatókönyvet készítenek a legrosszabb eshetőségre is. Hozzáfűzte, már vannak terveik, amelyek hozzájárulhatnak, hogy „biztonságosan megrendezzük a tokiói olimpiát”.

Szerdán a Kolumbiai Olimpiai Bizottság közölte: az ország sportolói nem vesznek részt az ötkarikás játékok előtti edzőtáborokban Japán déli részén.

A járvány világszerte több mint 80 ezer embert fertőzött meg, csak a gócpontnak számító Kína szárazföldi részén 78 064-et. A COVID-19 néven ismert kórokozónak már több mint 2700 halálos áldozata van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.