A Juventus edzője nem győzi dicsérni a csapatát a BL-búcsú után + videó

Hiába duplázott Cristiano Ronaldo a Lyon ellen, a Juventus csak 2-1-re győtött, így idegenben szerzett több góllal a francia csapat jutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Az olasz lapok szerint csak idő kérdése, mikor meneszti a Juventus a sokat kritizált edzőt, Maurizio Sarrit.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 9:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Adieu, Maurizio! Sarri Out. Nem finomkodnak az olasz lapok, a Corriere dello Sport francia nyelven írt címe utal a Lyon elleni Bajnokok Ligája-búcsúra. A torinói székhelyű Tuttosport ennél egyértelműbb üzenetet közvetít az olvasóinak. Sarri out, vagyis Sarrit el kell küldeni.

Az olasz szaklapok a Juventus kieséséért egyértelműen az edzőt, Maurizio Sarrit okolják. Akinek persze esze ágában sincs lemondani, a nehezen kezelhető szakember az élő szerződésére hivatkozik, valamint arra, hogy egy meccs alapján nem szabad elhamarkodottan ítélkezni. – Ennél kevesebbet vártam, úgy gondolom, nagyon jó mérkőzést játszottunk. A korai tizenegyes megőrjíthetett volna minket, de szépen visszajöttünk a meccsbe, és 2-1 után még voltak lehetőségeink. Ha nem lennék nagyon elkeseredett a kiesés miatt, akkor nagyon örülnék a csapatom teljesítményének. A kiesésünket a lyoni első félidő okozta. Ebben a versenysorozatban nincs kímélet, és hiába voltak remek eredményeink, mégis kiestünk – nyilatkozta a Chelsea-vel tavaly Európa-ligát nyert szakember.

Maurizio Sarri napjai meg vannak számlálva Torinóban REUTERS/Jennifer Lorenzini

Hozzátette, nem tudja, meddig tart még a mandátuma Torinóban, de ilyen magas szinten nem egy mérkőzés eredménye alapján menesztik a szakvezetőt, Sarri nem vár semmit, de leszögezte, élő szerződése van a Juventusnál, azaz nem aggódik a jövője miatt. Ezt meghagyja a főnökeinek.

A Juventus–Lyon mérkőzés összefoglalója:

A játékosok már javában végzik a gyászmunkát, a nyolcaddöntős búcsú főleg Leonardo Bonuccit rázta meg. – Mérhetetlenül csalódottak vagyunk. Tudtuk, vissza fog állni a Lyon, tíz emberrel vár minket a saját térfelén. Ennek ellenére sok lehetőséget alakítottunk ki, de hát tudjuk, hogy a futball ilyen, a helyzet nem garancia a gólra. Kár ezért. Utólag azt kell mondanom, hogy a franciaországi mérkőzés első félidejében sokkal jobban kellett volna játszanunk, de ott nem tudtunk helyzeteket kialakítani, és tálcán kínáltuk a a lehetőséget a Lyonnak a gólszerzésre. A visszavágón bebizonyítottuk, hogy jó az erőnlétünk, 95 percig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, négy vagy öt tiszta helyzetünk volt. S ahogy az ilyenkor lenni szokott: a Lyon meg egyszer találta el a kaput, és még így is továbbjutott. Mit mondjak? Gratulálok nekik – értékelt Bonucci.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó

Juventus–Lyon 2-1 (1-1)

Gól: Ronaldo (43., 60., előbbit 11-esből), illetve Depay (12., 11-esből)

Tj.: a Lyon 2-2-vel, idegenben szerzett góllal.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.