A kedvese hőssé avatta a Real játékosát a liverpooli meccs után

Nem volt jó meccs, sőt a végére szinte unalomba fulladt. A Real Madrid gól nélküli mérkőzésen őrizte meg Liverpoolban a még otthon szerzett, 3-1-es előnyt, s jutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában. Zinedine Zidane dicsérte a játékosait azért, amilyen fegyelmezetten lehozták a meccset. A királyi klub több alapemberét (Vázquez, Carvajal, Ramos, Varane) nélkülözte sérülés miatt, Valverde pedig sajgó lábbal vállalta a találkozót, ahogy azt a felesége nyilvánosságra hozta. Az elődöntő párosítása: Real Madrid–Chelsea, Manchester City–Paris Saint-Germain.

Magyar Nemzet
2021. 04. 15. 7:30
Liverpool FC vs Real Madrid
Valverde és Mané csatája a labdáért. az Uruguayi a sérülése dacára nem kímélte magát. Fotó: EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carvajal után a Clásicón Lucas Vázquez is megsérült, Zinedine Zidane törhette a fejét, kit állít a Real Madird jobb oldalára a Liverpool elleni visszavágón.

Federico Valverde lett a megoldás. Az a játékos, akiről a meccs előtti napon még mindenki úgy tudta, hogy szintén sérült. Ehhez képest ott volt a kezdőtizenegyben, és végigjátszotta a találkozót. Ráadásul számára idegen poszton, jobbhátvédként, csak azután mehetett a helyére, középre, hogy Odriozola beállt Kroos helyett.

A húzás bejött, mert bár a Liverpoolnak az első félidőben akadt néhány helyzete, a Real Madrid végig kézben tartotta a 0-0-ra végződött mérkőzést, és magabiztosan jutott az elődöntőbe.

Pedig Valverde sem volt tökéletes állapotban. Ezt a felesége tudatta országgal-világgal. Az Instagramon posztolt egy képet, ami még a találkozó előtti videóhíváskor készült. Ezen láthatjuk, hogy az uruguayj játékos bal lábán jókora rúgás nyoma éktelenkedik.

„Addig nem akartam kirakni ezt a képet, amíg véget nem ér a meccs. Most mégsem tudom titokban tartani, mert meg kell mutatnom, milyen erőfeszítést tettél a csapatért” – írta Mina Bonino, Valverde felesége.

Botrányos üzenet

A Dortmund–Manchester City találkozó után Phil Foden Kylian Mbappénak címzett üzenete kavart indulatokat.

Maga Valverde még a találkozó előtt a Guardiannek adott interjúban elmondta, Uruguayban felnőve minden futballistának keménynek kell lennie. Nem minden pálya füves, gyakran murvás, koszos talajon kell futballozni, ha pedig valaki szögletet rúg, akkor egy állat leselkedik mellette. A játékosok cipője örökké sáros és tele lesz kövekkel, ezt a próbát csak a kemény emberek állják ki.

Zidane: Beástuk magunkat a tizenhatosra

– Tudtuk, mi vár ránk ezen az estén, hogy szenvednünk kell, de túl kell esni az ilyen mérkőzéseken, és elértük a célunkat, továbbjutottunk – mondta ki a lényeget rögtön az értékelés elején Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere. – Álltuk az ellenfél rohamait, büszkék lehetünk a teljesítményünkre. Be kellett ásnunk magunkat a tizenhatosra, és ezt meg is tettük. A játékosaim, mint mindig, most is kisegítették egymást, ha kellett. Továbbra is versenyben vagyunk Európában és a hazai ligában is. Egy héten belül három nagyon fontos mérkőzésünk volt, elégedett vagyok az eredményekkel. Megérdemelten jutottunk tovább, ez a siker erőt és lendületet ad az idény hajrájára.

Ki foglalkozik már azzal, hogy a Real a Sahtar B csapata ellen odahaza elszenvedett, kínos 3-2-es vereséggel kezdte a Bajnokok Ligája mostani idényét, s végig kaparnia kellett a továbbjutásért? Hogy októberben, novemberben végig szenvedett a csapat, s többször is Zidane lemondását követelték? A világbajnok francia tréner sokadszorra bizonyította, hogy kiváló edző. A Real az említett három mérkőzésen – a Liverpool elleni két meccsen, illetve a Barcelona elleni rangadón – alapemberei nélkül is remek teljesítményt nyújtott, s akár a BL-ben és a La Ligában is a csúcsra érhet.

Klopp: Imádjuk ezt a sorozatot

Ugyanerre a Liverpoolnak nincs esélye. A Bajnokok Ligájából kiesett, a Premier League-ben csupán hatodik, és azért kell hajtania, hogy legalább negyediknek befusson, s jövőre is indulhasson a legrangosabb európai sorozatban.

– A következő idényben is muszáj ott lennünk a Bajnokok Ligájában, mert mi vagyunk a Liverpool, és imádjuk ezt a sorozatot, nagyon fontos nekünk a BL – jelentette ki Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője. A mérkőzést így értékelte: – Jól játszottunk, de ha kihagyod a helyzeteidet, megbüntet az ellenfél. Az intenzitással nem volt gond, de ez most kevés volt. A harmadik madridi gólon sok múlt, az nagyon fájt, de ha ma betalálunk az első negyedórában, akkor minden másként történt volna.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, második mérkőzések:

Liverpool–Real Madrid 0-0

Továbbjutott a Real Madrid 3-1-es összesítéssel.

Dortmund–Manchester City 1-2, gólszerzők: Bellingham 15., ill. Mahrez 54. – 11-esből, Foden 75.

Továbbjutott a Manchester City 4-2-es összesítéssel.

Az elődöntő párosítása:

Paris Saint-Germain–Manchester City

Real Madrid–Chelsea

A játéknapok: április 27. és 28.; május 4. és 5.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.