A korábbi krikettjátékos győzött Wimbledonban

A világranglista éllovasa, az ausztrál Ashleigh Barty és a nyolcadik helyen kiemelt cseh Karolína Plísková játszotta a wimbledoni teniszbajnokság női egyes döntőjét. A finálé az esélyeknek megfelelően alakult: az ausztrál simán nyerte az első szettet, a másodikban is közel volt a győzelemhez, ellenfele egyenlített, a döntő játszmában már nem volt kérdés. A korábbi krikettjátékos simán győzött.

Magyar Nemzet
2021. 07. 10. 17:07
null
Ashleigh Barty másodszor nyert Grand Slam-versenyt Fotó: PETER NICHOLLS / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cseh Karolína Plísková és az ausztrál Ashleigh Barty eddig hét alkalommal játszott egymás ellen, Barty ötször, cseh ellenfele kétszer nyert. A wimbledoni döntőben a világelső volt az esélyes, ennek megfelelően alakult az első szett. Barty ugyanis villámgyorsan elhúzott 4:0-ra, kétszer is elvette Plísková szerváját. Utána azonban váratlanul megtorpant, elbukta a saját adogatójátékát, Plísková felzárkózott, de nem történt gyökeres átrendeződés, hiszen Barty újabb brékkel közel került a szett megnyeréséhez. Élt is az eséllyel: szűk félóra alatt 6:3-ra húzta be az első játszmát.

Ashleigh Barty magabiztosan teniszezett
Fotó: EPA/Facundo Arrizabalaga

Az ellenfelénél húsz centivel alacsonyabb, de Plískovához hasonló sebességgel szerváló ausztrál remekül kezdte a második szettet: 1:1-nél ismét brékelte Plískovát. Szett- és brékelőnybe került a döntőben, innentől kezdve elvileg nem volt nehéz dolga. Okosan teniszezett a világelső: remekül fogadta a szervákat, és amikor megnyílt erre a lehetősége, azonnal bombázta az ellenfele térfelére a nyerő ütéseket. 3:2-nél azonban váratlanul feltámadt a cseh ellenfele, visszavette az elvesztett adogatójátékot, kiegyenlített.

Karolina Plisková a második szettben felzárkózott, de nem tudott élni az eséllyel
Fotó: AFP/Adrian Dennis

5:5-nél Plísková 40-0-ről veszítette el a saját szerváját, a világelső a mérkőzésért adogathatott. Hiába, elidegeskedte az esélyt. Tie breakben dőlt el a második játszma a cseh javára.

A harmadik szett elején is brékelőnyt harcolt ki a világelső, és úgy tűnt, ezúttal ez elég lesz a játszma és a meccs megnyeréséhez. 5:3-nál szervált Barty a meccs megnyeréséért, és ez kisebb bizonytalankodás, például egy bréklabda hárítása után sikerült is neki. Barty ötödször győzte le döntő szettben Plískovát.

Wimbledon, női egyes döntő: Barty (ausztrál, 1.)–Plísková (cseh, 8.) 6:3, 6:7, 6:3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.