A koronavírus miatt nem áll ki a Sopron Basket az Euroligában

Nem vállaljuk annak a kockázatát, hogy a játékosaink és a szurkolóink Veneto tartományban élő emberekkel érintkezzenek – mondta Török Zoltán ügyvezető.

2020. 02. 25. 10:31
null
Áprilisban nagy bravúrt ünnepelhettek a soproniak a kontinens elitjében Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vészjelzést adott le vasárnap a Sopron Basket. A Euroligában szereplő magyar bajnok női kosárlabda-csapat utolsó mérkőzése a legrangosabb európai sorozat csoportkörében szerda estére volt kiírva az észak-olaszországi Schióba a helyi csapat ellen. A város a koronavírus terjedése miatt lezárt területek gócpontjai közelében található, ezért a magyar klub felszólította a szurkolóit, hogy ne induljanak el oda, mert aligha rendezik meg ott a meccset. A két egyesület folyamatosan egyeztetett egymással és a FIBA-val, amelynek eredményeképpen a Schio ma éjfél után a Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra, hogy a találkozóra a szlovéniai Ljubljanában kerül sor szerdán 20 órakor.

A Sopron Basket ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott az ügyben, és Török Zoltán ügyvezető bejelentette: a csapat az új helyszínre sem utazik el.

– Nem vállaljuk annak a kockázatát, hogy a játékosaink és a szurkolóink Veneto tartományban élő emberekkel érintkezzenek.

Ezután felolvasta Szalay Ferencnek, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökének a levelét, amelyben leírta, az emberek egészségénél és életénél nincsen fontosabb, ezért ő mindenben támogatja a soproniak döntését, legyen bármilyen következménye is ennek a FIBA részéről. Török Zoltán elmondta, a klubot kötelezték a meccs lejátszására, és a következmények között lehet olyan is, amely a csapat sorsát, valamint a játékosok karrierjét hátrányosan befolyásolhatják. Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára délelőtt elutazott a FIBA svájci központjába, hogy megvédje a Sopron Basket álláspontját.

A sajtótájékoztatón Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is megjelent, és ő is hangsúlyozta, egyetért Török Zoltánék döntésével, és bármi is történjék emiatt, a város továbbra is a csapat mögött áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.