A kötelező megvolt, a bravúr elmaradt

Továbbra sincs bombaformában a női kézilabda BL címvédője, a Győri Audi ETO, de az erejét jelzi, hogy így is le tudta győzni a montenegrói Budućnost Podgorica csapatát.

2020. 02. 03. 12:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs bombaformában a női kézilabda Bajnokok Ligája címvédője, a Győri Audi ETO, de az erejét jelzi, hogy így is le tudta győzni a montenegrói Budućnost Podgorica csapatát a BL középdöntőjében. Danyi Gábor együttese 26-24-re győzött, és ezzel hatalmas lépést tett a csoportgyőzelem felé. A magyar csapat legeredményesebb játékosa a norvég Amanda Kurtović volt hét góllal. Az ETO edzője csapata küzdőszellemét emelte ki a mérkőzés után.

– Nem vagyunk csúcsformában, de hatalmas erőtartalékot mozgósítottunk egy nagyon kemény csapat ellen. Akaratban, küzdeni tudásban talán most játszottunk a legjobban – értékelt a győri szakember. Eduarda Amorim is csapata harcmodorát dicsérte.

– Az öltözőben megbeszéltük, hogy mindenben segítjük a másikat, és hatvan percig harcolunk, ennek meg is lett a következménye. Sokkal egységesebben védekeztünk, de a támadó játékunkon még lehet javítani – mondta a győriek brazil átlövője. Az ETO egy hét múlva a román Vâlcea otthonában lép pályára a BL középdöntőjében.

Másik BL-csapatunk, az FTC álomszerűen kezdett a dán Esbjerg otthonában. Hat és fél perc játék után 5-0-ra vezetett, de nem tudta tartani az iramot. A dán együttes, főként a szenzációs kapusteljesítményének köszönhetően, még a szünet előtt kiegyenlített. A második félidő nagy részében a hazaiak vezettek, Rikke Granlund formája kitartott, és nehezen lehetett kivenni a játékból a holland világbajnok átlövőt, Estavana Polmant. A Ferencváros edzője, Elek Gábor időt kért, s ez hatott, utána 5-1-es sorozattal utolérte ellenfelét a magyar csapat, sőt a hajrában átvette a vezetést. Az utolsó négy perc az Esbjergnek sikerült jobban, és egy hármas gólsorozattal – kihasználva a fradista Snelder kiállítását – a maga javára döntötte el a meccset, az Esbjerg 29-27-re győzött. Lukács Viktória volt a legeredményesebb magyar játékos, a szélső hat gólt szerzett. A csoportban a hatodik helyen álló Ferencváros az előző szezon döntősét, az orosz Don Rosztovot fogadja a következő fordulóban.

Elek Gábor többre vágyott Esbjergben
Fotó: Mirkó István

Az EHF-kupában három női csapatunk érdekelt: a Siófok – a kilencgólos horvát átlövő, Andrea Kobetic vezérletével – idegenben nyert egy góllal a dán Köbenhavn ellen, és győzelmével bebiztosította a negyeddöntőbe jutást. A címvédő vasárnap a román Măgura Cisnădie elleni hazai mérkőzéssel zárja a csoportkört.

Rosszabbul járt a Debrecen: a Loki házigazdaként 34-32-re kikapott a török bajnok Kastamonutól, és ezzel eldőlt, hogy biztosan nem jut tovább a sorozat legjobb nyolc csapata közé. Köstner Vilmos együttese vasárnap a cseh bajnok – a Győr korábbi csoportellenfele –, a Baník Most otthonában zárja a csoportkört. Hiába kapott ki hét góllal a dán Odensétől, még nem reménytelen az Érd helyzete: amennyiben a hét végi meccsen legyőzi a román Gloria Bistrita csapatát a csoportkör utolsó fordulójában, akkor továbbjut a sorozat negyeddöntőjébe.

Eredmények: Bajnokok Ligája, középdöntő, I-es csoport: Esbjerg (dán)–FTC-Rail Cargo Hungaria 29-27, II-es csoport: Győri Audi ETO–Buducsnoszt 26-24. EHF-kupa, A csoport: DVSC–Kastamonu (török) 32-34, B csoport: Köbenhavn–Siófok 27-28, C csoport: Odense–Érd 31-24.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.