A kupában is a Sopron nyerte a csúcsrangadót

Magyar Nemzet
2020. 03. 06. 16:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiírás szerint a magyar kosárlabdában az a nyolc csapat vehet részt a Magyar Kupa nyolcas döntőjében, amelyek az alapszakasz felében az első nyolc helyen állnak a bajnokságban. A háromnapos finálénak az idén Pécs ad otthont, és a sorsolás szeszélyének köszönhetően tegnap már a negyeddöntők csúcsrangadót is hoztak: az alapszakaszt megnyerő Sopron Basket a második helyen végzett Diósgyőrrel játszott a négy közé jutásért. A két csapat vasárnap tét nélküli bajnoki mérkőzésen is összecsapott egymással, a Sopron akkor csak kétszeri hosszabbításban tudott nyerni, így a kupameccs is érdekesnek és izgalmasnak ígérkezett.

Így is indult, a DVTK szervezett és lelkes játékkal 20-19-re hozta az első negyedet, ezt követően viszont már végig a címvédő vezetett, és a Sopron végül magabiztosan nyert 62-55-re. Ez a találkozó döntőnek is beillett volna, mindkét együttes a kupagyőzelem reményével utazott el Pécsre, ám így a diósgyőriek csalódottan térhettek haza. Sajnos a négy mérkőzés közül az M4 Sport a sorrendben az utolsó kettőt közvetítette, a rangadó ebbe nem esett bele, a program észszerű és szurkolóbarát átírásával a sportág hívei nem maradtak volna le róla…

Az is furcsa volt, hogy a házigazda PEAC-Pécs nem este, hanem kora délután játszott, bár a helyiek számára ennél is fájdalmasabb lehet, hogy a csapatuk 82-78-ra kikapott a TFSE-MTK-tól. Szoros mérkőzést játszott egymással a Győr és a Zalaegerszeg, a ZTE nyert 77-76-ra, az NKE-Csata–Szekszárd mérkőzés pedig lapzártánk után ért véget. A TFSE-MTK–Sopron elődöntő ma 16.30, a ZTE találkozója pedig a Csatával vagy a Szekszárddal 19 órakor kezdődik, az M4 Sport mindkét meccset élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.