A Leipzig új igazolása 11-esből kirúgta a labdát a stadionból!

A ghánai születésű, 19 éves Brian Brobbey piaci értékét a Transfermarkt hatmillió euróra taksálja.

2021. 05. 01. 20:05
null
Brian Brobbey Forrás: Twitter/Brian Brobbey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ajax 19 éves labdarúgóján, Brian Brobbey-n nevet a futballvilág, miután az RB Leipzigbe érkező játékos 11-esből kirúgta a labdát a stadionból. No azért nem az 55 500 fős amszterdami Johan Cruyff Arena volt a tett színhelye, innen azért bajos lenne kibikázni a labdát az utcára, s a meccset pénteken nem is a holland élvonalban (Eredivisie) játszották, hanem a második vonalban (Eerste Divisie). Az Ajax II. az Almere Cityhez látogatott, ahol csak egy 4500 fős befogadóképességű stadion van, a Yanmar Stadion, amely korábban a hollandok legendás atlétanője, a négyszeres olimpiai bajnok Fanny Blankers-Koen nevét viselte. (Aki az 1948-as londoni olimpián harmincévesen, kétgyermekes anyukaként megnyerte a 100 és 200 méteres síkfutást, a 80 méteres gátfutást és győzött a hollandok 4x100 méteres váltójával is.)

Brian Brobbey-nek ez azért nagyon kínos...
Fotó: Twitter/Brian Brobbey

Szóval, a mérkőzésen az Ajax II. 11-eshez jutott, és ezt Brian Brobbey úgy végezte el, hogy most cikkek sora foglalkozik azzal, vajon minden idők legrosszabbul sikerült büntetőjét láthattuk-e. Brobbey személye pedig nekünk azért is érdekes, mert idén március 12-én bejelentették, hogy július 1-jével az RB Leipzig játékosa lesz, vagyis és csapattársa. A ghánai születésű támadó 2018-ban és 2019-ben is tagja volt az U17-es Európa-bajnokságot megnyerő holland válogatottnak, a Transfermarkt pedig hatmillió euróra taksálja a piaci értékét.

Maradjunk annyiban, hogy ezzel a 11-essel biztosan nem növelte értékét, amúgy csapata a meccset is elveszítette 1-0-ra, de ez szinte szót sem érdemel egy ilyen jelenet után.

A közvetítésben így látták:

 

De a nézőtérről sokkal látványosabb volt, a hazai szurkolóknak nagyon tetszett:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.