A lipcsei edzőnek fogalma sincs, mikor játszhat Szoboszlai

A Bielefeld elleni pénteki Bundesliga-meccs előtti sajtótájékoztatóját tartotta meg az RB Leipzig vezetőedzője, Julian Nagelsmann, akit a csapat télen szerződtetett, ám továbbra is sérült magyar válogatott középpályásáról is beszélt. Szavai nem adnak túl sok okot a bizakodásra, most már azért kell szurkolnunk, hogy legalább a nyári Európa-bajnokságra rendbe jöjjön Szoboszlai Dominik.

Magyar Nemzet
2021. 03. 17. 20:50
SZOBOSZLAI Dominik; Kimmich, Joshua
Szoboszlai nyolc gólnál jár az idényben Fotó: Andreas Schaad Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem egyszerű helyzete. Nem tudom megmondani, mikor térhet vissza a pályára, így azt sem tudom, milyen szerepben számíthatok rá – jelentette ki Julian Nagelsmann az RB Leipzig sajtótájékoztatóján a magyar válogatott vezéréről.

Később Szoboszlait a szintén a Salzburgból szerződtetett és ugyancsak sérült Konrad Laimerrel egy kalap alá véve folytatta gondolatmenetét a német edző. – Meglátjuk, hogyan alakul az idény hátralévő része, és kaphatnak-e még lehetőséget a játékra. Én örömmel jutalmazom meg azokat, akik hosszú ideig sérültek voltak, ám tisztességesen és jól végigcsinálták a sokszor idegesítő rehabilitációt. Mindketten jól teljesítenek. De ennek a döntésnek természetesen ésszerűnek kell lennie nemcsak az ő szempontjukból, hanem a csapat nézőpontjából is. Nem a pónifarmon vagyunk, ahol csak úgy cukorkákat osztogatunk – fogalmazott Nagelsmann.

Tehát még Lipcsében sem tudják, mikor jöhet el a pillanat, amikor bemutatkozhat a csapatban a 20 millió euróért igazolt Szoboszlai, de ha újra alkalmas lesz a játékra, akkor sem valószínű, hogy egyből sok lehetőséget kap majd. Legalábbis arra utaltak Nagelsmann szavai, hogy sok függ a csapat szereplésétől, márpedig az RB Leipzig jelenleg szoros harcban van a Bayern Münchennel a bajnoki címért, és ha ez így marad a végéig, kisebb eséllyel fog kísérletezni egy sokáig sérült labdarúgóval, akinek még a társakkal is össze kell szoknia.

Mindez a magyar válogatott szempontjából nem biztató. Szoboszlai már így is kihagyja a március végi, április eleji világbajnoki selejtezőket, de ha így folytatódik, a nyári Európa-bajnokságra is szinte játék nélkül érkezhet csapatába. Már ha érkezhet egyáltalán. Bizakodjunk, többet nem tehetünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.