A Liverpool leigazolta a Salzburg támadóját

A Bajnokok Ligájában címvédő és az angol labdarúgó-bajnokságban listavezető Liverpool FC csütörtökön bejelentette, hogy leigazolta Minamino Takumit, a Red Bull Salzburg japán válogatott játékosát.

Forrás: MTI2019. 12. 19. 14:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 24 éves támadó lesz az első japán futballista a Liverpool történetében. A klub nem hozta nyilvánosságra a megállapodás pénzügyi részleteit, de brit sajtóértesülések szerint Minaminót 7,25 millió fontos (2,8 milliárd forintos) kivásárlási áron szerezték meg a magyar válogatott Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató osztrák Red Bull Salzburgtól.

Minamino január 1-jén csatlakozik az angol csapathoz. A középpályásként is bevethető labdarúgó 2015-ben a Cerezo Oszakától igazolt Salzburgba 800 ezer euróért (264 millió forintért), a mostani szezonban pedig 22 tétmérkőzésen kilenc gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. A BL-csoportkörben a Liverpool elleni mindkét találkozón végig pályán volt, a 4-3-ra elveszített első, idegenbeli mérkőzésen gólt lőtt és gólpasszt adott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.