A Liverpoolnak a City sem jelentett akadályt

A trónkövetelő Liverpool és a címvédő Manchester City találkozója a vártnál simábban alakult. A Liverpool őrzi a veretlenségét, a City viszont lecsúszott a dobogóról.

2019. 11. 11. 13:18
Premier League - Liverpool v Manchester City
Szalah az angol trónkövetelő második gólját fejeli a hálóba Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két edző is elveszítette az állását a Bundesliga 11. fordulójában. Pénteken az 1. FC Köln 2-1-re kikapott a Hoffenheimtől, és a klub másnap menesztette a kispadról Achim Beierlorzert, a német sajtó szerint neve is szerepel az utódjelöltek között. Szombaton a Mainz Szalai Ádámmal a csatársorban otthon szenvedett 3-2-es vereséget az újonc Union Berlintől – a magyar válogatott játékos végig a pályán volt –, és ez Sandro Schwarz állásába került.

Az eredménysora kétségkívül nem lenyűgöző, együttese a bajnokságban a tizenegy meccsen mindössze kilenc pontot szerzett. Jobb napja volt Gulácsi Péternek – csapattársa, sérülés miatt nem játszhatott –, az RB Leipzig 4-2-re nyert Berlinben a Hertha ellen, és ezzel a második helyen áll a tabellán. 76 percet kapott a Freiburgban, az élen álló Mönchengladbach pedig gond nélkül zsebelte be a három pontot.

A legnagyobb érdeklődés természetesen a Bayern München–Dortmund rangadót övezte. A bajorok az előző fordulóban súlyos, 5-1-es vereséget szenvedtek Frankfurtban, ami Niko Kovac vezetőedző fejébe került, és a hétközi BL-meccsen, valamint most is az eddigi pályaedző, Hans-Dieter Flick volt a főnök a kispadon. És az is marad hosszabb távon, mert miután a Bayern mindkét mérkőzést megnyerte, Dieter Hoeness elnök bejelentette, nem keresnek helyette mást a csapat élére.

A Dortmund roppant halvány teljesítményt nyújtott: játékosai az egész meccsen egyetlenegyszer célozták meg a hazai kaput, akkor is sikertelenül… A találkozó hőse volt, aki kétszer is betalált.

A lengyel hihetetlen formában futballozik, az idény minden bajnokiján betalált, a tizenhatodik góljánál tart, és 11 forduló után a Bundesliga történetében még soha senki sem volt ennyire eredményes.

Bundesliga, 11. forduló, érdekesebb eredmények. Szombat: Mainz–Union Berlin 2-3, Hertha–Leipzig 2-4, Bayern München–Dortmund 4-0. Vasárnap: Mönchengladbach–Werder Bremen 3-1, Freiburg–Frankfurt 1-0. Az élcsoport állása: 1. Mönchengladbach 25, 2. Leipzig 21 (29-12), 3. Bayern München 21 (29-16).

Nápolyban áll a bál, miután a bajnoki ambíciókat tápláló csapat gól nélküli döntetlent játszott a Genoával. A mind­össze húszezer néző hatalmas füttykoncerttel fejezte ki a nemtetszését, ami érhető, hiszen a Napoli az utóbbi öt tétmeccsén nyeretlen maradt (a Juventus mérkőzése lapzártánk után ért véget).

Serie A, 12. forduló, érdekesebb eredmények. Szombat: Inter–Verona 2-1, Napoli–Genoa 0-0. Vasárnap: Cagliari–Fiorentina 5-2, Lazio–Lecce 4-2, Parma–Roma 2-0. Az élcsoport állása: 1. Inter 31, 2. Juventus 29, 3.

Szalah az angol trónkövetelő második gólját fejeli a hálóba
Fotó: Reuters

Spanyolországban a Barcelona csak jobb gólkülönbségével előzi meg az élen állva a Real Madridot. Az Eibar ellen győztes madridiaknál duplázott, és a 157. bajnoki góljával megelőzte a Real Madrid vonatkozó örökranglistáján Puskás Ferencet, csakhogy ő 323, Puskás pedig 180 mérkőzésen jutott el ennyi találatig. A Barcelona a Camp Nouban szerezte meg a három pontot az elmúlt héten edzőváltáson átesett Celta Vigo ellen, talán említeni sem kell, hogy a siker záloga ezúttal is volt. Az argentin egy tizenegyesből és két szabadrúgásból állította össze az újabb mesterhármasát, szám szerint a 34.-et, és ezzel beérte a spanyol bajnokságban ugyanennyi triplázással büszkélkedő Cristiano Ronaldót. Magyar szempontból jó hír, hogy csereként pályára lépett a sérülése után visszatérő Luis Suárez, aki így itt lehet pénteken az új Puskás Stadion avatóján az uruguayi válogatottban.

La Liga, 13. forduló, érdekesebb eredmények. Szombat: Eibar–Real Madrid 0-4, Barcelona–Celta Vigo 4-1. Vasárnap: Atlético Madrid–Espanyol 3-1. Az élcsoport állása: 1. Barcelona 25 (33-15), 2. Real Madrid 25 (25-9), 3. Atlético Madrid 24.

Angliában csúcsrangadót rendeztek, amelynek az árnyékában nyert fontos meccset a Leicester és a PL történetének legfiatalabb átlagéletkorú kezdőcsapatával a Chelsea (24 év és 88 nap), ismét gyengélkedett a Tottenham, viszont magabiztosan győzött a Manchester United. A trónkövetelő Liverpool és a címvédő Manchester City találkozója a vártnál simábban alakult: Fabinho már a 6. percben vezetést szerzett egy pazar lövéssel, Szalah a 13.-ban szép kontra végén megduplázta az előnyt, a szünetet követően pedig Mané gyakorlatilag el is döntötte a pontok sorsát, a hajrában már csak szépíteni tudott. A Liverpool tehát őrzi a veretlenségét, a City viszont lecsúszott a dobogóról. A másodosztályú Bristolba hosszú sérülés után visszatért és végig is játszotta a Cardiffban 1-0-ra megnyert meccset.

Premier League, 12. forduló, érdekesebb eredmények. Szombat: Leicester–Arsenal 2-0, Chelsea–Crystal Palace 2-0, Tottenham–Sheffield United 1-1. Vasárnap: Manchester United–Brighton 3-1, Liverpool–Manchester City 3-1. Az élcsoport állása: 1. Liverpool 34, 2. Leicester 26, 3. Chelsea 26.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.