A Los Angeles Lakers győzelmével kezdődött az NBA-döntő

A Los Angeles Lakers szerdán 116-98-ra nyert a Miami Heat ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga döntőjének első mérkőzésén. LeBron James remekelt a Lakersben, amely megtette az első lépést a bajnoki cím felé, melyet legutóbb tíz éve hódított el.

Forrás: MTI2020. 10. 01. 10:06
NBA: Los Angeles Lakers at Philadelphia 76ers
Jan 25, 2020; Philadelphia, Pennsylvania, USA; Los Angeles Lakers forward LeBron James (23) reacts during a standing ovation after scoring a basket that moved him into third place all time in scoring during the third quarter of a game against the Philadelphia 76ers at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports - 13957699 Fotó: USA Today Sports
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik címükre hajtó floridaiak kezdték jobban a finálét, 13 ponttal elhúztak, ám a Lakers egy 21-5-ös rohammal válaszolt, és a nyitónegyed végére már előnyben volt. A folytatásban a kaliforniai gárda hibátlanul büntetőzött, emellett a nagyszünetben már 11 triplánál tartott – ez klubcsúcsbeállítás a rájátszásban –, és félidőben 65-48-ra vezetett.

A Heat a folytatásra a lábsérülést szenvedett, szlovén Európa-bajnok Goran Dragic nélkül állt ki, és csak a bokáját meghúzó Jimmy Butler jeleskedett, Bam Adebayo pedig vállsérülés miatt keveset játszott. Közben a túloldalon a sztárok közül LeBron James minden mutatóban remekelt, az első döntőjét játszó Anthony Davis pedig egyeduralkodó volt a palánkok alatt. A harmadik negyedben már harminc pont fölé nőtt a különbség, ezzel gyakorlatilag eldőlt a találkozó, még ha a hajrában a Miami meg is felezte hátrányát.

A Lakersben Davis 34 ponttal, az 50. döntős meccsén szereplő James 25 ponttal, 13 lepattanóval és 9 gólpasszal rukkolt elő, a Heatben Butler 23 pontig jutott.

A zárt kapus finálé magyar idő szerint szombaton hajnalban folytatódik a koronavírus-járvány miatt kialakított orlandói buborékban. A Lakers legutóbb 2010-ben volt az NBA bajnoka.

NBA-döntő, 1. mérkőzés:

Los Angeles Lakers-Miami Heat 116-98 (31-28, 34-20, 28-19, 23-31)

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Lakers javára.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.