A Madonna ezúttal Lukakuék mellett állt a derbin

Amióta valamelyest leértékelődött az olasz futball, ritkán fordul elő, hogy a Serie A történései lekörözik a La Liga híreit, de vasárnap éjjel ez volt a helyzet.

Ch. Gáll
2020. 02. 11. 15:28
Serie A - Inter Milan v AC Milan
Lukaku tegnap éjjel nem a labdára koncentrált Fotó: Daniele Mascolo Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amióta valamelyest leértékelődött az olasz futball, ritkán fordul elő, hogy a Serie A történései lekörözik a La Liga híreit, de vasárnap éjjel ez volt a helyzet.

A 172. Derby della Madonnina, az Internazionale és az AC Milan 23. fordulóbeli városi rangadója fantasztikus futballt és hat gólt hozott, továbbá egy előjelek nélküli óriási fordítást; a győzelmével éllovassá előugró Inter ugya­nis 0-2-es állásról állt talpra, és nyerte meg 4-2-re a derbit. A piros-feketék Ante Rebić és Zlatan Ibrahimović góljával szünetig 2-0-s vezetést szereztek, a horvát válogatottban ellenünk is szerepelt Rebić gólját Ibra készítette elő, némi támaszkodás után, amelynek Die­go Godín volt a kárvallottja.

A második félidő azonban az In­teré volt. Marcelo Brozović szépített – szintén ismerős Splitből, a rossz emlékű Eb-selejtezőről –, Vecino egyenlített, De Vrij szerezte meg a vezetést, és a 90. percben Lukaku adta meg a kegyelemdöfést a piros-feketéknek. Az Inter Instagram-profilján azonnal megjelent a Los Angelesben szinte párhuzamosan zajló Oscar-gálára történő utalás: a legjobb rendező Antonio Conte, a legjobb főszereplő Romelu Lukaku!

Romelu Lukaku adta meg a kegyelemdöfést a Milannak
Fotó: Reuters

A parádés győzelemmel az Inter pontszámban (54) beérte, jobb gólkülönbségével meg is előzte az addigi éllovast, a Veronában vereséget szenvedő Juventust. És ott toporog a nyomukban a Cai­cedo góljával Parmában 1-0-ra győztes Lazio is, nem akármilyen befutóra van kilátás. Ez volt az Inter 66. győzelme a Milan 51 sikerével és 55 döntetlenjével szemben a Derby della Madonnina 1909 óta íródó történetében. Amelyhez egy csillogó fejezetet Nyers István, az Inter – korábban az Újpest – zseniális balszélsője is hozzátoldott, hiszen a városi derbik történetében ő szerezte a harmadik legtöbb gólt, szám szerint tizenegyet, sőt 1954 november elsején volt egy olyan „madonnaderbi” is, amelyen 3-0-ra nyert az Inter, és mindhárom gólt honfitársunk rúgta.

Sevillában drámai – és valószínű bírói hibáktól tarkított – mérkőzést vívott a Betis és a Barcelona. A katalánok nehezen vészelik át a sérült Suá­rez hiá­nyát, most is Canales büntetőjével a hazaiak szerezték meg a vezetést már a 6. percben a Fekir lövését követő Lenglet-kezezés nyomán. Ám három perccel később Messi tálcán kínálta a labdát Frenkie de Jongnak, a fia­tal holland mellre vette, majd mielőtt földre esett volna, a jobb sarokba vágta, így lett 1-1. Fekir nem nyugodott, parádés egyéni akció végén a bal alsóba bombázott, de a félidő hosszabbításában Messi szögletét Busquets belőtte, bár előtte lerántották a Betis védőjét. A hajrában előbb Fekirt, majd Lenglet-t is kiállították, de előbb Lenglet fejelt még egy gyönyörű gólt, ismét Messi beadásából, így a meccs pozitív és negatív főszereplője is ő lett. A katalánok is joggal reklamáltak egy tizenegyest, mert Bartra, az exbarcás védő derekánál fogva visszarántotta Messit, de Sánchez Martínez játékvezető éppen másfelé nézett. Nem az ilyen esetekre találták ki a VAR-t?

A 3-2-es Barca-győzelem így is aranyat ért Messiék­nek, a három pont hátrány még behozható a Real Madriddal szemben, de a hat már nagyon sok lett volna.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.