A magyar művészválogatott is részt vesz a moszkvai művészlabdarúgó-világbajnokságon

Szombaton kezdi meg szereplését a magyar művészválogatott a moszkvai művészlabdarúgó-világbajnokságon, a csapat Szerbia ellen lép pályára – közölte Spiegelhalter László, a válogatott elnöke az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 06. 08. 18:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tájékoztatása szerint Szerbia után hétfőn Szlovénia, szerdán pedig Kirgizisztán válogatottja következik, majd a csoportkörben elért eredmény alapján folytatja szereplését a magyar csapat. A legutóbbi világbajnokságon ötödik helyen végzett a magyar művészválogatott.

Spiegelhalter László kiemelte, hogy az oroszországi Art Football szervezet által rendezett sport, karitatív és művészeti seregszemle jó alkalom a magyar művészet és kultúra bemutatására is.

Hozzátette: a moszkvai művészlabdarúgó-világbajnokságon 16 ország művészekből és egykori labdarúgókból álló csapata mérkőzik meg egymással négy csoportban. A labdarúgás mellett minden ország másfél órás színpadi műsorral, koncerttel is készül a közönség számára. A magyar csapat műsorában mások mellett fellép Kállay-Saunders András és a Punnany Massif énekese, Meszes Balázs.

Spiegelhalter László elmondta, hogy a szabályok szerint a csapatot egyszerre három volt labdarúgó erősítheti, így a magyar művészválogatottban a korábbi válogatott játékos Lisztes Krisztián, valamint Kerényi Norbert és Vörös Péter léphet pályára. A csapatban a művészek mellett médiaszemélyiségek is helyet kaptak, az edző Zombori Zalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.