A Manchester United ledobta az atombombát, de nem a szuperligaügyben

Ki más lenne a téma, mint Cristiano Ronaldo? A United korábbi győztese visszatérhet az Old Traffordra, a fizetéscsökkentésbe is belemenne, Solskjaer is szeretne vele együtt dolgozni. Van még kérdés? Bizony van.

Magyar Nemzet
2021. 04. 23. 11:25
-
Cristiano Ronaldo újra Manchesterbe költözhet Fotó: AFP/ ANDREW YATES
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Florentino Pérez elhíresült mondata („Úgy bánik velünk az UEFA, mintha ledobtuk volna az atombombát.”) óta érdemes a megfelelő helyi értéken kezelni a nemzetközi futball történéseit. A Real Madrid – és az éppen kimúlóban levő Európai Szuperliga – elnöke szerint nagyon megorroltak az „elitista” klubokra az UEFA-nál, amiért új ligát akartak alapítani. Az új sorozat létrejöttének az esélye jelenleg minimálisra csökkent, de van egy hír az olasz szaksajtóban, amiből hamarosan faktum lehet.

Pérez határozottan elutasítja Ronaldo visszatérését
Fotó: Football-espana.net

Milyen érdekes, Florentino Pérez ebben az ügyben is megkerülhetetlen: ő tette egyértelművé nem is olyan régen, hogy szép éveket töltött Madridban, sokat adott a Realnak, de biztosan nem fog visszatérni a nyáron a spanyol fővárosba. Adódik a kérdés, hogy akkor mégis hol folytatja az ötszörös aranylabdás, 36 éves, portugál szupersztár, akinek esze ágában sincs abbahagyni a futballt.

A milánói székhelyű La Gazzetta dello Sport határozottan állítja, hogy a Manchester United áll a legközelebb ahhoz, hogy leigazolja a Reallal négy BL-t nyert támadót. Ronaldónak érzelmi kérdés a United, 2003 és 2009 között játszott az Old Traffordon, a vörös ördögökkel nyerte meg pályafutása első Bajnokok Ligáját. Nos, az olasz szaklap szerint Ronaldo a nyáron újra Manchesterbe költözhet. A portugál jelenleg évi 31 millió eurót keres a mostani klubjánál, a Juventusnál, a zebrákhoz jövő nyárig köti a szerződése. Idén nyáron tudna belőle pénzt csinálni a klubja, ha értékesítené a piacon. Massimiliano Allegri és sokan mások mondták korábban, hogy a portugállal nem fejlődött semmit a Juve, amióta a torinóiakat erősíti, zsinórban háromszor esett ki a csapat a BL nyolcaddöntőjében. Ronaldóhoz nem feltétlenül ragaszkodik a Juventus.

Ronaldo hajlandó lelépni Torinóból
Fotó: EPA/Alessandro Di Marco

Érzi ezt az érintett is: sőt félhivatalosan megüzente, hogy hajlandó engedni a 31 millió eurós éves fizetési igényeiből, de húszmillió eurónál nem szeretne kevesebbet keresni. A La Gazetta dello Sport ugyanakkor felhívta a figyelmet még egy figyelemreméltó érdekességre: a Juventus továbbra sem tett le arról, hogy visszacsalogassa Torinóba korábbi játékosát, Paul Pogbát. A Juve legalább 29 milliót akar kasszírozni Ronaldo eladásából, persze változhat a felállás, ha Pogbát is beveszik az üzletbe. A United egyelőre nem lelkesedik a csereüzletért. Ronaldót akarja, Ole Gunnar Solskjaer kifejezetten szeretné őt a csapatában tudni, de a 28 éves, francia világbajnok Paul Pogbát esze ágában sincs elengedni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.