Az Arsenal és a Chelsea is bejutott a FA-kupa elődöntőjébe

Az Ágyúsok a Sheffield Unitedet, a Chelsea pedig a Leicester Cityt ejtette ki a sorozatból.

Forrás: MTI2020. 06. 28. 16:43
Sheffield United vs Arsenal FC
epa08514275 Dani Ceballos (2-L) of Arsenal celebrates with teammates after scoring the 2-1 lead during the English FA Cup quarter final soccer match between Sheffield United and Arsenal FC in Sheffield, Britain, 28 June 2020. EPA/Andrew Boyers/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Andrew Boyers/NMC/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Arsenal elődöntőbe jutott az angol labdarúgó FA-kupában, miután a vasárnapi negyeddöntőben 2-1-re győzött a Sheffield United otthonában. A londoniak az első félidő közepén Nicolas Pépé találatával kerültek előnybe, és egészen a 87. percig vezettek. Akkor David McGoldrick egyenlített, ám a rendes játékidő hosszabbításában a spanyol Daniel Ceballos megszerezte a győztes gólt az Arsenalnak. A játékvezető a hazaiak két találatát is érvénytelenítette – a 10. és az 58. percben – a videóbírós visszajátszás megtekintése után.

A Chelsea a vasárnapi negyeddöntőben a Leicester City vendégeként nyert 1-0-ra. A meccs egyetlen gólját Ross Barkley lőtte a 63. percben.

A címvédő Machester City 2-0-ra legyőzte idegenben a Newcastle Unitedet, ezzel elődöntős. A 37. percben büntetőjével szereztek vezetést a vendégek, majd a 68. percben állította be a végeredményt.

A legjobb nyolc között csak élvonalbeli együttesek szerepeltek, erre ezt megelőzően legutóbb a 2005/2006-os szezonban volt példa.

Az elődöntőt július 18-án és 19-én, a finálét pedig augusztus 1-jén rendezik, mindhárom meccs helyszíne a londoni Wembley Stadion lesz. Az elődöntőkben a Manchester United a Chelsea-vel, az Arsenal a Manchester Cityvel mérkőzik.

FA-kupa, negyeddöntő:

Sheffield United–Arsenal 1-2 (0-1)

Leicester City–Chelsea 0-1 (0-0)

Newcastle United-Manchester City 0-2 (0-1)

Szombaton játszották:

Norwich City–Manchester United 1-2 (0-0, 1-1, 1-1) – hosszabbítás után.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.