A Metz kijelölheti az FTC helyét a BL-szezonban

Négy mérkőzésen lesznek érdekeltek csapataink a hét végén a kézilabda Bajnokok Ligájában. A papírforma szerint a Győrnek lesz a legkönnyebb dolga.

2019. 10. 13. 7:28
Háfra Noémi
Győr, 2019. január 2. Háfra Noémi (j), az FTC játékosa a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén a győri Audi Arénában 2019. január 2-án. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy mérkőzésen lesznek érdekeltek csapataink a hét végén a kézilabda Bajnokok Ligájában. A papírforma szerint a Győrnek lesz a legkönnyebb dolga: a BL-újonc Baník Ostrava ellen a címvédő B vagy akár a C csapata is esélyes a győzelemre. Az ETO a sérült Görbicz Anita nélkül is laza 12 gólos sikerrel rajtolt a csoportkörben a Sävehof ellen; a siker Ostravában is alapvetés, legfeljebb a mértéke lehet kérdéses.

Amilyen könnyű ujjgyakorlatnak tűnik a címvédő csehországi vendégjátéka, olyan kemény ütközet vár másik női csapatunkra, a Ferencvárosra. Elek Gábor hölgykoszorúja beragadt a rajtnál, az első fordulóban kilenc góllal kikapott az előző Final Four negyedik helyezettje, a norvég Vipers Kristiansand otthonában. Nem volt kegyes a sorsolás a Fradihoz, a második játéknapon ugyancsak egy Final Four-résztvevő, a francia Metz ellen kellene javítania.

A két csapat az előző két BL-szezonban is összeakadt, az örökmérleg zöld-fehér fölényt mutat: nyolc Fradi-győzelem mellett háromszor a Metz nyert, egyszer döntetlen lett a végeredmény. A Metz újra számíthat az előző fordulóban sérülés miatt hiányzott Laura Glauser, Laura Flippes és Orlane Kanor játékára. Vasárnap elválik, reális célkitűzés volt-e a szezon előtt, hogy a magyar ezüstérmes alakulat méltó vetélytársa legyen az elitcsapatoknak a csoportkörben. A hét végi találkozó kulcsfigurája a még mindig csak húszéves (képünkön) lehet, aki az első fordulóban tíz gólt szerzett a Vipers ellen.

Ránézésre sokkal egyszerűbb a férficsapatok helyzete: a Veszprém zsinórban két BL-csoportmeccset is elveszített, a harmadik botlásra kevés az esély. A játékosként háromszoros olimpiai ezüstérmes svéd Magnus Andersson irányításával rengeteget fejlődött a Porto, az előző fordulóban hazai pályán győzte le Talant Dujsebajev Kielcéjét, de Veszprémben még soha nem szerzett pontot. Ez hétvégén sem valószínű. A dániai Aalborgban legutóbb öt éve szerepelt a Szeged, az akkori háromgólos győzelemmel most is kiegyezne Carlos Pastor csapata. Nem árt az óvatosság: az Aalborg háromból három győzelemmel kezdte az idei BL-szezont, bár a norvég Elverum, a horvát Zagreb és a szlovén Celje minősége nem mérhető a Szeged eddigi ellenfeleivel, a Barcelonával, a Flensburggal és a Paris Saint-Germainnel.

A hétvégi BL-program, vasárnap, férfiak, B csoport: Telekom Veszprém–Porto 15.00 (tv: Sport 1), A csoport: Aalborg–Mol Pick Szeged 16.50 (tv: Sport 1). Nők, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Metz 13.00 (tv: Sport 1), D csoport: Baník Ostrava–Győri Audi ETO 19.00 (tv: Sport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.