A mezőnnyel könnyebben megbirkóztak, mint a karanténnal

A papírforma érvényesült a kajak kettesek csatájában a Szolnokon megrendezett válogatón, hivatalos nevén edzésversenyen. A Noé Zsombor, Dombvári Bence, illetve a Kammerer Zoltán, Varga Ádám duó leiskolázta a mezőnyt. Mindkét hajó egyik embere átesett a koronavíruson.

2020. 05. 26. 16:34
null
Mindkét hajó egyik embere átesett a koronavíruson Forrás: MKKSZ/Szalmás Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első kajak-kenus versenyén K–2 1000 méteren két futamot rendeztek két órás eltéréssel, mindkettőt a Noé, Dombvári kettős nyerte, igaz, mindkétszer nagyon kicsi különbséggel.

Érdekesség, a győztes hajóból Noé Zsombor, a második helyezettből pedig Varga Ádám az elmúlt hetekben egyaránt átesett a korona-víruson. Legalábbis a teszt azt mutatta, hogy elkapták a vírust, más jelét a sportolók ugyanis nem észlelték.

– Miután hazajöttünk a sevillai edzőtáborból, mindkettőnk megismételt tesztje is pozitív lett, ezért a dunavarsányi edzőtáborban két hetes karanténba kellett vonulnunk. Egymás mellett egy-egy kicsi szobában húztunk le két hetet. Egymással beszélgettünk, de legtöbbször azt hallottuk a szomszédból, ahogy csörög-zörög a súlyzó. Egyikünknek sem volt semmilyen tünete, aminek persze örülök, de amit kicsi furcsállok is, ha valóban ennyire veszélyes ez a vírus – mesélte Varga Ádám.

Mindkét hajó egyik embere átesett a koronavíruson
Fotó: MKKSZ/Szalmás Péter

A két sportoló két héten át ki sem tehette a lábát a szűkös edzőtábori szobából, az ételt is úgy hozták fel nekik a szobába. Súlyzókat meg egy-egy szobakerékpárt, spinninget kaptak, így húzták ki a két hetet.

– Éppen arra az időszakra esett ez a két hét, amikor áprilisban csodálatos volt az idő. Csak néztem az ablakból irigykedve a többieket, hogy félmeztelenül készülnek edzeni – tette hozzá Noé Zsombor.

Sorstársakból ellenfelek

A két kajakos, a két sorstárs kedd délben aztán ellenfélként csapott össze. Noé Zsombor nyert Dombvári Bencével, de Varga Ádám sem lehet csalódott. Az ő párosuk Kammerer Zoltánnal kuriózum a javából, a 42 éves olimpiai bajnok apja lehetne a 20 éves titánnak.

– Hogy mit tud Zoli még ma is kiemelkedően? A technikája és az erőnléte ma is kifogástalan, a legnagyobb erénye pedig az, hogy több versenyen indult, mint a vetélytársai együttesen, az ő keze már nem remeg meg – méltatta az örökifjú Kammerert a társa.

Noé és Dombvári is erőt meríthet ebből a sikerből. Előbbi – akinek két bátyja, Milán és Bálint is válogatott kajakos volt – immár öt éve a szűkebb hazai élmezőnyhöz tartozik, de olimpiai számban még nem tudott kijutni világversenyre, utóbbit pedig emlékezetes módon a riói olimpia előtt érték gyanús doppingvétségen, az eltiltás után tavaly tért vissza, de úgy tűnik, csak idén nyeri vissza régi formáját.

– Ige, öt éve próbálkozom. Azzal biztatom magam, húszévesen csak nem értem még fel a csúcsra, leszek még jobb is. Noha a kéthetes kihagyás kicsit visszavetett, a mai eredmény szerint mégis jó formában vagyok. Ez a siker erőt ad a folytatáshoz – jegyezte meg.

No, és Kammerer? Ő leírhatatlan. Hogy miért? Ahogy elmondta, az élete a kajak.

C–2 1000 méteren az Adolf Balázs, Fejes Dániel páros kimagaslott a mezőnyből, mindkét futamot megnyerte. Dacára annak, hogy a versenyzők a magyar kenu történetének első olyan párosát alkotják, hogy egy oldalon húznak a hajóban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.