A Milan nyújtana segítő kezet a Real Madrid szenvedő csatárának

Első körben kölcsönvenné a Milan Luka Jovićot, majd ha beválik, végleg kivásárolná a szerb támadót a madridi szerződéséből.

Magyar Nemzet
2020. 12. 29. 9:55
La Liga Santander - Real Madrid v Osasuna
Soccer Football - La Liga Santander - Real Madrid v Osasuna - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - September 25, 2019 Real Madrid's Luka Jovic celebrates scoring a goal before it is disallowed after a VAR review REUTERS/Juan Medina - RC199DBA7A00 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki tudja, van-e összefüggés Zlatan Ibrahimovic sérülése és a Milan átigazolási tervei között, mindenesetre egybehangzó források szerint csatárt keres az olasz bajnokságot veretlenül vezető lombard csapat. A kiszemelt a Madridban a legjobb esetben is csak epizódszerepre kárhoztatott szerb Luka Jović. A 23 éves bosnyák származású csatár a 2019–2020-as szezon előtt csatlakozott a blancókhoz az Eintracht Frankfurttól, de Vinícius Junior, a jelenleg sérült mellett Mariano Diaz is megelőzi őt a sorban.

A szerb csatár nem tudta kiharcolni a helyét Madridban
Fotó: Juan Medina / REUTERS

Zinedine Zidane nem dőlne a kardjába, ha megszabadulna a taktikai elképzeléseibe nehezen beilleszthető Jovićtól, aki annak idején nagy reményekkel érkezett Madridba: 21 évesen ő volt a Bundesliga történetének legfiatalabb játékosa, aki öt gólt szerzett egy mérkőzésen, és az első szerb labdarúgó, aki mesterhármast ért el a német élvonalban. De Madridban nem tudta beverekedni magát a kezdőcsapatba, sőt, a koronavírus-járvány alatt azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elhagyva a karantént, hazarepült Szerbiába, ahol az akkor érvényben lévő szabályok szerint kéthetes házi karanténba kellett volna vonulnia. De ezt nem tette meg. Sajtóhírek szerint a válogatott futballista ehhez képest bulizni ment Belgrádban, ő konzekvensen tagadta a vádakat, azt állította, hogy gyógyszertárban járt.

A nyolcszoros szerb válogatott futballista egyébként azzal, hogy márciusban hazautazott, a Real Madrid karantént elrendelő előírását is megszegte, sőt, az otthoni edzés közben meg is sérült Szerbiában, majd folytatta a sorozatot: Spanyolországba visszatérve részt vett egy kerti partin, ismét megsértve ezzel a pandémiás előírásokat.

Lehet, hogy jobb lesz neki Milánóban...

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.