A mindig szenvedélyes Klopp a könnyeivel küszködve értékelt

Számos korábbi játékos, edző és a Liverpoolhoz kötődő személy gratulált a Mersey-parti labdarúgócsapat bajnoki címéhez.

Forrás: MTI2020. 06. 26. 14:24
null
Liverpool, 2020. június 26. A Liverpool futballklub szurkolói ünnepelnek a liverpooli Anfield stadion elõtt 2020. június 25-én. A Liverpool történetének ez a 19. bajnoki címe, viszont 1990 óta az elsõ. A Premier League 1992 óta íródó történetében most elõször szerezte meg a Liverpool a bajnoki címet, miután csütörtökön a Chelsea 2-1-re legyõzte a vendég Manchester Cityt. MTI/EPA/Peter Powell Fotó: Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp, a Liverpoolt 30 esztendő, 1990 után ismét sikerre vezető tréner nehezen találta a szavakat.

- Bajnoknak lenni ezzel a klubbal egyszerűen hihetetlen. Ez a siker Kenny-é (Dalglish), Stevie-é (Gerrard), mindenkié – fogalmazott. A német sikeredző eddigi liverpooli pályafutásáról ITT írtunk.

A megszólítottak közül a Liverpoollal legutóbb bajnoki címet nyerő skót tréner leszögezte: a Klopp érkezése óta eltelt időszak, különösen az elmúlt két esztendő rendkívül pozitív.

- Fantasztikus, megtestesít mindent, amit a Liverpool FC képvisel – vélekedett Dalglish.

- Hihetetlen eredmény a csúcsjátékosok által alkotott fantasztikus kerettől – dicsért a klublegenda Gerrard, aki a világklasszis edzőn túl a szakmai stáb és a tulajdonosi kör munkáját is kiemelte. – A legfontosabbak pedig a szurkolók, akik 30 évet vártak erre a sikerre. Kezdődjön az ünneplés!

Csatlakozott egykori csapattársához a tavaly visszavonult Fernando Torres is: a spanyol csatár a hihetetlen keret, pazar edző és nagyszerű szakmai stáb felett kiemelt minden egyes drukkert.

- Oly sokáig vártatok, és végre tiétek az áhított trófea! Nagyon megérdemeltétek! You'll Never Walk Alone! – utalt a klub indulójára a Kölyök (El Nino) becenévre hallgató Torres, aki 142 tétmérkőzésen 81 gólt szerzett a Liverpool színeiben.

- Több mint megérdemelt elismerés egy kiváló szezon után, 30 év elteltével. Ma kiváltképp büszke vagyok arra, hogy ehhez a rendkívüli klubhoz tartozom – fogalmazott a Torreshez hasonlóan világ- és Európa-bajnok Pepe Reina, aki jelenleg az Aston Villa kapusa, de 2005 és 2014 között a Liverpoolban futballozott.

Jamie Carragher, a klub korábbi védője, a Sky televíziós csatorna szakértője szerint a Liverpool mostantól az elmúlt két évben bajnok Manchester City, vagy épp a Sir Alex Ferguson irányításával címet védő Manchester United teljesítményének megismétlésére hajt majd. A Premier League 1992-es fennállása óta a két manchesteri alakulat tudott csak egymást követő idényekben a csúcsra érni a sorozatban.

- Nem hinném, hogy egy bajnoki cím elég lenne Jürgen Kloppnak és csapatának azzal az energiával, ami bennük van.

- A Premier League bajnoka! Hajrá Liverpool FC! YNWA – írta Twitteren LeBron James. A Los Angeles Lakers klasszis kosarasa 2011 óta két százalékos érdekeltséggel rendelkezik a Liverpoolban.

A többségi tulajdonos John Henry szerint hihetetlen év végén megszülető csodálatos eredmény csúcspontja a Premier League-elsőség megszerzése.

A hollywoodi színészlegenda, Samuel L. Jackson is örült a Liverpool győzelmének.

A Vörösök szurkolói tegnap este az Anfield környékén gyűltek össze és ünnepelték a csapat bajnoki címét.

Pep Guardiola, a rivális Manchester City edzője is dicsérte a Premier League friss győztesét. – Gratulálok a Liverpoolnak, szurkolóinak, az edzőnek, a vezetésnek és a játékosoknak. Teljesen megérdemelték. Valódi bajnokok – nyilatkozott a spanyol tréner. Guardiola kiemelte: a német Jürgen Klopp irányította Liverpool hihetetlen összpontosítással játszik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.