A miniszter már döntött

Horst Seehofer német belügy- és sportminiszter támogatja a Bundesliga folytatását.

2020. 05. 04. 11:00
Premier League - Manchester United v Manchester City
Sergio Agüero (balra) egyelőre nem tud felhőtlenül örülni Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horst Seehofer német belügy- és sportminiszter támogatja a Bundesliga 2019–2020-as szezonjának a folytatását. A politikus a Welt am Sonntag című lapnak nyilatkozott a koronavírus-járvány miatt szünetelő német labdarúgó-bajnokság újrakezdési esélyeiről. Seehofer kiemelte, ha koronavírus-fertőzött játékosra bukkannak egy csapatban, akkor az egész keretnek, esetleg az előző ellenfélnek is karanténba kell vonulnia. A politikus tisztában van vele, hogy ez negatívan érintheti a versenynaptárt, de ő a kockázatok figyelembevételével is az újrakezdést javasolja. Németországban szerdán dönt a kormány a Bundesliga újraindulásáról, a zárt kapus folytatás legkorábban május 16-tól vagy 23-tól lehetséges.

(balra) egyelőre nem tud felhőtlenül örülni
Fotó: Reuters

Angliában nagy port kavart Sergio Agüero nyilatkozata: a Manchester City argentin válogatott csatára nemhogy a leendő mérkőzésektől, de még az edzésektől is tart a koronavírus-járvány miatt. Több labdarúgó ért egyet a City klasszisával, de a Premier League mind a húsz csapata elkötelezett a folytatást illetően. Erre legközelebb június közepén zárt kapuk mögött, semleges pályán, a Sun bulvárlap értesülései szerint Ausztráliában kerülhet sor. A londoni lap úgy tudja, a nyugat-ausztráliai Perth lenne a színhely, ahol ideális az idő, minimális a koronavírussal fertőzöttek száma, nem mellesleg négy nagy ­stadion áll rendelkezésre a maradék program lebonyolítására, s adott esetben a tévéközvetítéssel és a szurkolók elkülönítésével sem lehet gond.

Június elején rendezhetnek újra első osztályú mérkőzéseket Spanyolországban. A címvédő és éllovas Barcelonánál szerdán szállingóznak vissza az edzésközpontba a labdarúgók, de csak akkor vehetik fel a munkát, ha előtte negatív koronavírustesztet produkálnak. Európában Olaszországot sújtotta legjobban a járvány, de ott még nincs hír a bajnokság újrakezdéséről. Az élvonalbeli klubok közül elsőként a szigorú korlátozásokat lazító Emilia-Romagna régió csapata, a Sassuolo határozott iránymutatás mellett már ma elkezdi az edzéseket. A klub irodái, a konditermei és az öltözői zárva maradnak, három pályán összesen hat játékos dolgozik óránkénti váltásban, egy félpályán egyszerre csak egy futballista tartózkodhat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.