A Mol Fehérvár felbontotta Joan Carrillo szerződését

Bekövetkezett az, amire a zuhanyhíradó alapján várni lehetett: a Mol Fehérvár FC szerződést bontott Joan Carrillo vezetőedzővel. A spanyol szakember utódjáról nem szól a közlemény, a Magyar Nemzet tudomása szerint a ZTE eddigi mesterével, Márton Gáborral vették fel a kapcsolatot a fehérváriak.

Magyar Nemzet
2020. 07. 06. 15:39
Carrillo Milan, Joan
A spanyol szakember négy év után tér vissza Fotó: MTI/Illés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig több mint hét hónap – Joan Carrillo távozik, másodszorra ennyi idő jutott neki Székesfehérvárott vezetőedzőként. A Mol Fehérvár FC a honlapján hozta nyilvánosságra, hogy a klub szerződést bontott a spanyol szakemberrel. Carrillo először 2011-ben Paulo Sousa segítőjeként érkezett Magyarországra, majd a 2014–2015-ös idényben már az ő irányításával nyert bajnokságot a Videoton. 2015 nyarán Bernard Casoni váltotta a fehérvári kispadon, a spanyol szakvezető utána a spanyol Almeríánál, a horvát Hajduk Splitnél, majd a lengyel Wisla Krakównál dolgozott. Az 51 éves spanyol szakember 2019 novemberében tért vissza a magyar klubhoz, az elmúlt hónapokban 27 tétmérkőzésen 13 győzelem, tíz döntetlen és négy vereség volt a mérlege a csapattal.

„Bíztunk abban, hogy Joan Carrillo vezetésével rátalál a győztes útra a csapat, korábbi munkája alapján megérdemelte az újabb lehetőséget a Vidinél, de sajnos a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után olyan folyamatok indultak el a csapatban és a játékosokban, ami miatt a váltás mellett kellett döntenünk” – indokolta meg a vezetőség döntését Kovács Zoltán sportigazgató a molfehervarfc.hu-n.

Ahogyan azt a Magyar Nemzet elsőként megírta, a Mol Fehérvár vezetősége a múlt héten megkereste Márton Gábort, akinek lejárt a szerződése a Zalaegerszegnél. Az 53 éves szakember február közepén váltotta Dobos Barnát a ZTE kispadján, és a biztos kiesőnek látszó csapattal a hetedik helyen végzett a bajnokságban. Márton Gábor lapunk megkeresésére akkor annyit mondott, hogy mivel van edzője a Fehérvárnak, nem lenne etikus Joan Carrillóval szemben, ha bármit is nyilatkozna. A spanyol menesztésének a híre után sem nyilatkozott bővebben, arra hivatkozva, hogy nincs miről beszámolnia.

Közben a Zalaegerszegi TE is Márton Gáborral képzeli el a jövőt, tett is ajánlatot az edzőnek, és most Márton Gábor válaszára vár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.