Az MU a 150 millió eurós ajánlatra is kosarat kapott + videó

Tovább tart a huzavona a spanyol Barcelona és az angol Manchester United között a mindössze 17 éves Ansu Fatiért. A katalánok a múlt héten 100, tegnap pedig 150 millió eurós ajánlatra mondtak nemet, kijelentve, hogy eszük ágában sincs eladni a fiatal, kivételes tehetségű játékost. Kérdés, hogy az angolok elmennek-e 170 millióig, ami a játékos szerződésében kivásárlási árként szerepel.

Magyar Nemzet
2020. 06. 16. 18:14
La Liga Santander - FC Barcelona v Levante
Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Levante - Camp Nou, Barcelona, Spain - February 2, 2020 Barcelona's Anssumane Fati celebrates scoring their second goal REUTERS/Albert Gea - RC2KSE9ZWGVA Fotó: Albert Gea
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester United nem akarja feladni: újra és újra ajánlatot küld Barcelonába a 17 éves szupertehetségért, Ansu Fatiért. A Sport című katalán lap írja, hogy az angolok a múlt héten kétszer is százmillió eurót kínáltak a bissau-guineai származású futballistáért, de a Barcelona kikosarazta őket. Először Josep Maria Bartomeu klubelnök szögezte le, hogy semmi pénzért nem válnak meg Ansu Fatitól, szombaton pedig a katalánok utánpótlás-igazgatója, Xavier Vilayoana nyilatkozott az ügyben: – Sosem gondolkoztunk azon, hogy eladjuk őt. Az akadémiánkról kikerülő, fényes jövő előtt álló tehetségekkel nem az a célunk, hogy pénzzé tegyük őket, és különösképpen nem dobjuk piacra azokat, akik az első csapat kötelékébe tartoznak, mint Fati is – nyilatkozta az igazgató.

A Manchester United vezetőit azonban nem könnyű lerázni, a hét elején megemelték az ajánlatukat 150 millió euróra, de erre is elutasító választ kaptak. Ugyanakkor a Sport megjegyzi, a Manchester United még megszerezheti magának a bissau-guineai származású, spanyol utánpótlás-válogatott labdarúgót, ha a játékos elfogadja az ajánlatát, és az angol klub kifizeti érte a Barcának a szerződésének záradékában foglalt kivásárlási árat, amely 170 millió euró. Azaz már „csak” húszmillió a különbség…

Ansu Fati október 31-én lesz nagykorú, Bissauban, Bissau-Guinea fővárosában született, de hatéves korában a spanyolországi Herrera városába költözött a családjával, a város csapatában kezdett el futballozni. 2010 és 2012 között a Sevilla akadémiájának tagja volt, majd onnan jött a Barcelona korosztályos csapataihoz. Az első profi szerződését tavaly júliusban írta alá 2022 nyaráig, és augusztus 25-én már be is mutatkozott a Barcelona első csapatában a Real Betis ellen 5-2-re megnyert spanyol bajnoki mérkőzés 78. percében, Carles Pérez cseréjeként. A Barcelona történetének második legfiatalabb játékosaként lépett pályára 16 évesen és 298 naposan. Augusztus 31-én megszerezte az első gólját az Osasuna elleni 2-2-es mérkőzésen, ezzel ő lett a csapat történetének legfiatalabb gólszerzője, egyben a harmadik legifjabb, aki valaha is gólt szerzett a spanyol élvonalban. Szeptember 14-én először volt kezdő bajnoki mérkőzésen, és a 111. másodpercben megszerezte a második gólját, majd öt perccel később egy gólpasszt is kiosztott. Ezzel újabb rekordot írt át, ő lett a Barcelona és a spanyol élvonal legfiatalabb játékosa, aki egy meccsen gólt lőtt és gólpasszt is jegyzett. December 10-én ismét egy rekord következett: 17 évesen és 40 naposan ő lett a Bajnokok Ligája legfiatalabb gólszerző játékosa, ezzel a gánai Peter Ofori-Quaye-t előzte meg, miután a 85. percben becserélték, két perccel később pedig megszerezte a vezetést csapatának az Internazionale ellen 2-1-re megnyert mérkőzésen.

Mindez magyarázza a Manchester United érdeklődését és a Barcelona ragaszkodását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.