A Népligetben épülhet fel az új aréna

Magyar Nemzet
2019. 03. 07. 13:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke, Kocsis Máté tavaly ősszel jelentette be, hogy a szegedi csarnokot át kell építeni, és az Eb-n már az új, nyolcezres arénában lesznek a mérkőzések, a Veszprém Arénának bővíteni kell a befogadóképességét, a debreceni Főnix-csarnok is rekonstrukcióra szorul, és Budapesten egy teljesen új csarnok épül, amely – stílusosan – 20 022 fős befogadóképességével Európa legnagyobb kézilabdaarénája lesz, és itt tartanák 2022-ben a magyar–szlovák közös rendezésű férfikézilabda Európa-bajnokság döntőjét is. Ma már a fővárosi helyszín is napvilágot látott: az új multifunkcionális csarnok a népligeti buszpályaudvar mögött, a volt laktanya területén épülhet fel.

A 2022-es kontinenstorna csoportmérkőzéseit Debrecenben, Szegeden, Veszprémben, Kassán és Pozsonyban rendezik. Pozsony a középdöntőben is megmarad helyszínnek a torna ezen szakaszában bekapcsolódó Budapest mellett, amely az elődöntőknek, a helyosztóknak és a döntőnek ad majd otthont.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.