A norvég labdarúgók rémálmainak új főszereplői a magyar csapatok

2015-ben az Európa-bajnokság pótselejtezős párharcában az esélytelenebbnek tartott Magyarország búcsúztatta Norvégiát. 2020-ban az esélyesebbnek tartott Ferencváros búcsúztatta a Moldét. Mindkét felállásban próbálkoztak már a norvég csapatok, de elmúlt időszakban nem sikerült legyőzniük a magyar együtteseket. Ezt a norvég sajtó szomorúan vette tudomásul.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 09. 30. 15:06
Heister, Marcel; Hestad, Eirik
A ferencvárosi Marcel Heister (j) és Eirik Hestad, a Molde játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezõjének negyedik fordulójában játszott Ferencváros-Molde mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2020. szeptember 29-én. A magyar bajnokcsapat a selejtezõ utolsó körének visszavágóján - a múlt heti idegenbeli 3-3-at követõen - gól nélküli döntetlent játszott a norvég Molde együttesével, ezzel huszonöt év után újra bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport gyűjtötte össze a norvég médiában megjelent reakciókat.

„Egy cipőtalpnyi hiányzott” – vélekedett a Molde kiesésével kapcsolatban az Aftenposten, amely kiemeli, hogy a norvég együttesnek idegenben is megvoltak a lehetőségei, ám kifogott rajta, így az alakulatnak maradt az Európa-liga csoportköre.

A portál idézi Eirik Hestadot, aki nagy helyzetet hagyott ki: a 25 éves támadó úgy véli, a párharc két mérkőzésén egyértelműen a Molde játszott jobban.

„El vagyunk keseredve. Életünk esélyét szalasztottuk el, hogy bejussunk a Bajnokok Ligájába. A játékunkra nem lehet panasz, de kicsit talán sokáig tiszteltük az ellenfelet, és így nem sikerült eleget tennünk a továbbjutáshoz. A labdarúgás ilyen, apró különbségek döntenek. Úgy gondolom, a két meccsen összességében mi voltunk a jobbak.”

Hestad hozzátette, hogy a kihagyott helyzete minden bizonnyal örökre kísérteni fogja.

A norvég Eirik Hestad és a ferencvárosi Marcel Heister párharca
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az Aftenposten kitér a ferencvárosi szurkolókra is, akik a Groupama Aréna elől segítették a magyar csapatot.

„Lenyűgözőek voltak. Remek hangulatot varázsoltak, nem is lehetett látni őket, mégis nagy segítséget nyújtottak a hazaiaknak.”

„Az elpuskázott helyzetek miatt oda a Molde BL-esélyei” – vélekedik a Vg.no.

„Az elmúlt évek során ez volt a második alkalom, hogy a norvég álmok Magyarországon hiúsulnak meg. A Moldénak megvoltak a helyzetei, de »Tokmac Nguen és társai« összetörték a Bl-csoportkörről szőtt álmokat.”

Martin Busk, a Nettavisen munkatársa Hestadhoz hasonlóan úgy látta, hogy a budapesti visszavágón a Molde volt a jobb, ám a kihagyott helyzetek sokba kerültek a vendégeknek.

Busk is kiemelte a ferencvárosi szurkolókat, akiknek a buzdítását a leírása szerint még a televízión keresztül is nagyon jól lehetett hallani.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.