A nyomás nem teheti tönkre Kuttor Attila életét

A napokban egy plusz egy évre kinevezett új Vasas-edző, Kuttor Attila tisztában van azzal, mit várnak el tőle a klubnál. Az első számú cél a feljutás és a fiatal, saját nevelésű játékosok beillesztése a csapatba.

Forrás: NSO2021. 06. 02. 9:48
Kuttor Attila
Nagy Miklós sportigazgató (balra) tudja, hgy miért éppen Kuttor Attilát választotta Fotó: Picasa Forrás: vasasfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kuttor Attila legutóbb, a Mezőkövesdet irányította 2017 októbere és 2020 novembere között. Az utóbbi bő fél évben nem volt munkája, már korábban is hívta a Vasas, de akkor nem tudta volna otthagyni a matyóföldieket, a nyártól való munkavállalásának azonban nem volt akadálya. – Nem titok, Nagy Miklós sportigazgató szívesen látott volna a Vasas kispadján akkor is, amikor még a Mezőkövesdet irányítottam. Folytattunk megbeszélgetéseket, ám akkor nem volt alkalmas a pillanat arra, hogy otthagyjam a klubot, a csapatomat, illetve a segítőimet. Ám az élet adott egy második esélyt az együttműködésre, hamar megegyeztünk – nyilatkozta Kuttor Attila, a Vasas egy plusz egy évre kinevezett új edzője a Nemzeti Sportnak.

Kuttor Attila a Mezőkövesdből kihozta a maximumot
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A második legtöbb magyar élvonalbeli mérkőzésen (560) pályára lépett labdarúgó tisztában van azzal, mit várnak el tőle Angyalföldön. – Mismásolásnak nincs helye, az elvárás egyértelmű: az idény végén fel kell jutnunk az első osztályba. Azonban bármilyen sportágról és szintről beszélünk is, bajnokságot nyerni vagy feljutó helyen végezni sohasem könnyű. A nyomás azonban nem teheti tönkre az életünket, a hosszú távú, eredményes munkának az a záloga, ha mindig csak a következő feladatra összpontosítunk. Bízunk benne, a kemény munka azzal párosul, hogy az idény végén a csapat egy osztállyal feljebb lép. Nyilvánvalóan ez most a legfontosabb célunk és feladatunk, de egyéb kihívások is várnak rám. Természetesen az is lényeges eleme a munkámnak, hogy minél több fiatalt építsek be a csapatba. Nagyon szimpatikus a klub azon elképzelése, hogy magyar játékosokra és az utánpótlásából kikerülő tehetségekre szeretne hosszabb távon építkezni – nyilatkozta az 51 éves szakember.

A teljes interjút ITT lehet elovasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.