A papírforma érvényesült a szorítóban

Ch. Gáll András
2019. 12. 04. 13:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedden Újpesten, a Pozsonyi utcai Madárfészek Akadémián, a Kellner Ferenc Sportcsarnokban megkezdődött az országos ökölvívó-bajnokság.

Az utóbbi évekhez képest dicséretes, hogy 140-en lépnek szorítóba, ami jelentős létszámnak tekinthető magyar viszonyok között. Az első napon a legjobb nyolc közé jutásért folytak a küzdelmek, a férfiak a nyolc olimpiai súlycsoportban versenyeznek, a nők tíz kategóriában, tehát kétszer annyi súlycsoportban, mint amennyi jövőre a tokiói olimpián lesz.

– A nyitányon még nem voltak meglepetések, az esélyesek – így például a 64 kilós Kovács Richárd – kiütötték ellenfelüket vagy leléptetéssel győztek. A 75 kilós Harcsa Zoltán – aki az olimpia után pályafutása befejezését tervezi – még nem lépett szorítóba – mondta ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány.

Harcsa egyébként újból régi mesterével, Szántó Imrével edz a Ferencváros népligeti termében, jóllehet hivatalosan továbbra is a Vasas igazolt sportolója.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.