A piros lapot kapó kutya és a szemtelen Ronaldo + videó

Futballpályán szokatlan, hogy az eleső játékos szól a játékvezetőnek, ne adjon sárga lapot a védőnek, mert az nem bántotta őt – az olasz élvonalban a hét végén megtörtént. Szerbiában pedig egy kutyának mutatta fel a pirosat a bíró.

2021. 02. 07. 13:30
null
marko ivkovic Forrás: Sportski Zurnal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdjük az előbbi történettel! Szombaton a Serie A 21. fordulójában az Atalanta–Torino mérkőzés 33. percében a kiesés ellen küzdő vendégek csapatkapitánya, Andrea Belotti nyargalt a bergamói kapu felé, amikor úgy nézett ki, hogy a hazaiak védője, Cristian Romero felrúgta a 16-os előterében. Francesco Fourneau játékvezető a sípjába fújt, jelezte, hogy szabadrúgás következik, Romerónak pedig sárga lapot mutatott fel. Belotti azonban jelezte, hogy nem bántották, magától esett el, tehát a szabadrúgás sem jár. A fair play-díjas cselekedet után a játékvezető visszavonta a döntéseit, s Belotti a labdaejtés után a kapushoz gurított. Romero pedig kezet nyújtott neki.

Bár ekkor még alig voltunk túl az első félórán, az esélyesebb Atalanta már 3-0-ra vezetett, de hol volt még a vége! A találkozó ugyanis 3-3-ra végződött, és a vendégek második találatát éppen Belotti szerezte.

Az olasz bajnokságban a Juventus–Roma (2-0) rangadón is volt egy érdekes jelenet. A Juve első gólját, ki más, szerezte a 13. percben, és a 25.-ben közel állt a duplázáshoz; a lövése a felső lécről a gólvonalra pattant, onnan pedig a mezőnybe. A portugál klasszis hitetlenkedett, hogy nem lett gól, és meg akarta nézni Daniele Orsato játékvezető különleges VAR-óráját, amely jelezte volna, ha a labda teljes terjedelmében áthalad a gólvonalon. A rutinos FIFA-bíró jót mulatott a jeleneten, Ronaldo van olyan nagy sztár, hogy neki elnéznek egy ilyen szemtelenséget.

 

A végére hagytuk a cikkünk címében jelzett estetet, ami persze inkább egy kedves kis sztori. Szerbiában esett meg egy felkészülési mérkőzésen, amelyet még a hét közepén két másodosztályú csapat, a Kolubara és a Radnički Kragujevac játszott (3-0), hogy egy kutya négyszer is beszaladt a pályára, ő is focizni akart. A negyedik alkalommal Marko Ivkovics játékvezető megelégelte, hogy sorozatosan meg kell állítania a játékot, és felmutatta a piros lapot az ettől a büntetéstől szemmel láthatóan meghökkent blökinek. Akárcsak az Serie A-s videók, ez a fotó is terjed a világhálón.

Marko Ivkovics játékvezető nem viccelt
Fotó: Sportski Zurnal

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.