A Puskás Akadémia bejelentkezett a bronzéremre Diósgyőrött

Az NB I 30. fordulójában eldőlt, hogy a Ferencváros megnyerte a bajnokságot, a kiesés elkerüléséért viszont még nagy harc zajlik. A Paks ismét győzött, és nagy lépést tett a bennmaradás felé, a Debrecen viszont a fehérvári vereségével egyre kilátástalanabb helyzetbe sodródott. A Puskás Akadémia Diósgyőrött győzött, és ezzel esélyt kapott a bronzéremre.

2020. 06. 17. 21:09
null
Forrás: molfehervarfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsősorban a kiesés elleni harc miatt maradt érdekes a bajnokság, még több csapat bennmaradása is komoly veszélyben forgott a 30. forduló előtt. Közülük a Zalaegerszeg kedden, a Paks pedig tegnap tett nagy lépést az élvonalbeli tagság meghosszabbítása felé, utóbbinak a vártnál is könnyebb lett a dolga a Kaposvár ellen. A már kiesett Rákóczi a hét végén rendkívül rokonszenves mentalitással fölényesen megverte a Diósgyőrt, most pedig roppant tartalékosan, sok zöldfülű fiatalt bevetve állt ki Pakson. Nem is volt esélye a pontszerzésre, a hazai együttes gond nélkül zsebelte be a számára nagyon fontos három pontot.

Felforgatta a csapatát Kondás Elemér, az utolsó előtti helyen szerénykedő Debrecen vezetőedzője is, Tőzsér Dániel a keretben sem volt, Bódi Ádám, Ferenczi János, Adeniji és Szécsi Márk is a kispadra került. Ezt úgy is fel lehet fogni, hogy a már-már biztos ezüstérmes Fehérvár ellen a szakvezető nem látott esélyt, és a legjobbjait inkább az utolsó három fordulóra pihentette, de úgy is, hogy a DVSC-nek a vetélytársak győzelmei miatt kockáztatnia kell minden pontért, ugyanakkor az is igaz, hogy pihenőre a legjobbaknak is szükségük van. A vendégek természetesen elsősorban védekeztek, a házigazdák pedig óriási mezőnyfölényben játszottak, ám helyzetig nemigen jutottak el. Ha mégis, mint például Stopira közvetlenül a szünet előtt, akkor a fehérváriak nem találták el a kaput. A fordulás után viszont Juhász a debreceni kapu keresztlécére fejelte a labdát, a másik oldalon pedig a csereként beállt Adeniji próbálkozását Kovácsik nagy-nagy bravúr árán tudta hárítani. A fehérváriak sokat gyakorolhatták a szögleteket, majd a 82. percben a szerencse is a segítségükre sietett: Houri jobb oldali beadását Futács Márkó az ötösről jobbal a kapusba lőtte, de a balra eldőlő Kosickyről a labda a bal alsóba pattant, 1–0! A Debrecennek tehát nem jött össze a bravúr, a pontszerzés, és egyre kilátástalanabb helyzetben várhatja a következő fordulót.

Komoly tétje volt a Diósgyőr és a Puskás Akadémia összecsapásának is. A DVTK vereség esetén nagyon leszakadt volna ellenfelétől a negyedik helyért vívott harcban, győzelemmel viszont még a bronzéremről is álmodhatott, és annyira motiváltan kezdett, hogy Ivanovszki már a 3. percben vezetést szerzett, majd egy perccel később Molnár a kapufát találta el.

Eltelt negyedóra is, mire a Puskás Akadémia felocsúdott, akkor Urblík lövését védte nagy bravúrral a haza kapus, aztán egy szöglet után Deutsch bombázott 22 méterről a bal alsó sarokba – máris 1-1-re állt a mérkőzés. Nagy lett az iram, nagy maradt a küzdelem, mindkét oldalon maradtak ki helyzetek, de a szünetig az eredmény nem változott.

Utána viszont csaknem azonnal: a 48. percben Gyurcsó indult meg a bal oldalon, centerezését Vaněček két méterről elcsúszva rúgta a kapu közepébe, a kapus beleért ugyan a labdába, de már csak beljebb segítette, 1–2. Felváltva alakultak ki helyzetek, a mintegy 3000 főnyi közönség kimondottan jól szórakozhatott. Igaz, a hazai szurkolók annak aligha örültek, hogy a felcsútiak kontrái több veszélyt jelentettek, mint kedvenceik próbálkozásai.

Komoly erőfeszítéseket tett a Diósgyőr az egyenlítésért, a Puskás Akadémia ráadásul meg is fogyatkozott a 88. percben Szolnoki kiállítása miatt. Ezt sem sikerült azonban kihasználni, ami azt jelenti, hogy a Diósgyőrnek már az ötödik helyért is meg kell küzdenie a Bp. Honvéddal, a Puskás Akadémia pedig esélyt kapott a bronzéremre.

 

NB I, 30. forduló. Kedden játszották: Kisvárda–Zalaegerszeg 0-1 (0-0), Kisvárda, jv.: Iványi, gól: Radó (11-esből 83.), Bp. Honvéd–Ferencváros 0-2 (0-0), Új Hidegkuti Stadion, jv.: Andó-Szabó, gól: Blažič (48.), Skvarka (53.). Tegnapi mérkőzések: Paks–Kaposvár 3-0 (2-0), Paks, jv.: Solymosi, gól: Hahn (11-esből 21.), Haraszti (33., 11-esből 69.); Diósgyőr–Puskás Akadémia 1-2 (1-1), Diósgyőr, jv.: Karakó, gól: Ivanovszki (3.), illetve Deutsch (20.), Vaněček (48.); Mol Fehérvár–Debrecen 1-0 (0-0), Mol Aréna Sóstó, jv.: Vad II, gól: Futács (82.) ; Újpest–Mezőkövesd 21.05 (M4 Sport).

A 31. forduló műsora. Június 19, péntek: Zalaegerszeg–Bp. Honvéd 20.00. Szombat: Mezőkövesd–Mol Fehérvár 16.55, Puskás Akadémia–Paks 19.00, Ferencváros–Újpest 21.05. Vasárnap: Kaposvár–Kisvárda 19.00, Debrecen–Diósgyőr 21.05.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.