A Puskás Akadémia elleni győzelemmel menekül a Diósgyőr

A hosszabbítás utolsó percében szerzett góllal a Diósgyőr 2-1-re legyőzte a Puskás Akadémiát, és ezzel elmozdult az NB I utolsó helyéről. A hátránya négy pont a bennmaradó helyen álló Honvéddal szemben.

Magyar Nemzet
2021. 04. 21. 21:40
null
Ennyire azért nem voltak hevesek a párharcok Fotó: Árvai Károly Forrás: Nemzeti Sport/
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I utolsó helyén álló, kiesés ellen menekülő Diósgyőr az ezüstérem első számú várományosát, a Puskás Akadémiát fogadta. A hazai csapat a 22. percben egy borzasztó érdekes góllal szerzett vezetést: Meissner próbált tisztázni, mindezt úgy tette, hogy rábombázta a labdát Grozav lábára, amely a levegőből kis segítséggel a román légiós elé hullott, aki kapásból kilőtte a hosszú alsó sarkot.

A folytatásban mezőnyjáték folyt a pályán, a második félidő hajrájában hatalmas góllal egyenlített a vendégcsapat.

A Diósgyőr jobban akarta a győzelmet
Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

Slagveer sokadik rossz beadását Polgár fejelte rossz helyre, a tizenhatos elé, érkezett a felcsútiak szlovákiai származású középpályása, Urblík, és 23 méterről kapásból a felső sarokba zúdította a labdát.

A mérkőzés záró 10-15 percében mindkét csapat fejetlenül rohant előre, egyik sem törődött a védekezéssel. A győzelemért járó három pontot végül a Diósgyőr szerezte meg: Drazsics adott be a bal oldalról, a középen érkező csereként beállt – korábbi Puskás-akadémista – Molnár Gábor két méterről a kapuba fejelt.

A Diósgyőr győzött, sorozatban másodszor ebben a bajnokságban, a sikerével továbbra is kieső helyen áll, de már „csak” négy pont a hátránya a bennmaradó helyen álló Honvéddal szemben.

A DVTK győzelme egyben azt is jelenti, hogy a Budafok csúszott vissza az utolsó, 12. helyre. A Puskás Akadémia az első vereségét szenvedte el a tavaszi szezonban.

Labdarúgó NB I, 30. forduló: Diósgyőr–Puskás Akadémia 2-1 (1-0), Miskolc, vezette: Vad II.. Gólszerző: Grozav (22.), Molnár (94.), illetve Urblík (74.).

MTK Budapest–Kisvárda 0-1 (0-1), Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, vezette: Pillók. Gólszerző: Csirkovics 26.,

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.