A Real Madrid gyanúja tovább súlyosbíthatja a Messi-ügyet

A tekintélyes spanyol lap, a Marca arról írt, hogy információik szerint a Real Madrid gyanakvását fejezte ki, miszerint a Barcelona megszegte az Európai Labdarúgó-szövetség pénzügyi szabályait Lionel Messi gigantikus fizetésével. A királyi gárda ugyanakkor 2018-ban pont azért engedte el Cristiano Ronaldót, mert be akarta tartani az előírásokat.

Magyar Nemzet
2021. 02. 02. 10:20
Spanish Super Cup Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
Messi olcsón megúszta Fotó: Marcelo Del Pozo Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Minek ellenség, ha ilyen barátaink vannak?” Barcelonában vasárnap óta gyakran emlegethetik a híres mondást, ugyanis a helyi lap, az El Mundo hozta nyilvánosságra 555 millió eurós – plusz bónuszokat tartalmazó – szerződésének részleteit, amelyek miatt áll a bál Spanyolországban.

Most azonban megjelent az ellenség is a harcmezőn, a Barcelona ősi riválisa, a Real Madrid, illetve a klub álláspontját képviselő Marca nevű lap öntött olajat a tűzre. Azt írták, hogy a királyi gárda gyanúja szerint a Barcelona megszegte a pénzügyi Fair Play szabályait Messi példa nélküli mértékű fizetésével.

Az indoklás szerint eddig köztudott volt, hogy Paris Saint-Germainnel és Juventusszal kötött szerződése volt a legjelentősebb a futballvilágban, ám az azokban szereplő összegek meg sem közelítik Messi járandóságát. Miután a Real megvizsgálta a nyilvánosságra került adatokat, arra jutott, hogy a Barcelona megszeghette a pénzügyi szabályokat, amelyeknek lényege leegyszerűsítve, hogy a klubok legfeljebb annyit költsenek, amennyi bevételük keletkezik a labdarúgással kapcsolatos tevékenységükből.

Már korábban is gyanakodtak a Barcelona szabályszegésére, mert nem értették, hogy ha egy klub betartja az előírásokat, miként küszködhet súlyos anyagi gondokkal. Mint ismert, a katalánok adóssága meghaladja az egymilliárd eurót. A Messi-ügy kirobbanásával a gyanút beigazolódni látják.

A Marca cikke hangsúlyozza, hogy a Real Madrid hasonló helyzetben nem engedett Cristiano Ronaldo anyagi követelésének 2018-ban, és inkább hagyta eligazolni a portugál klasszist a Juventusba. A cikk szerint a pénzügyi szabályok betartása az oka annak is, hogy a Real az elmúlt években megfontoltan költekezett az átigazolási piacon, noha az elnöktől, Florentino Péreztől nem állt távol az ilyesmi az első időszakában a klub élén.

Eközben Joan Laporta, a Barcelona korábbi elnöke, aki jelenleg újra pályázik a tisztségre, védelmébe vette Messit. – Abban biztosak lehetnek, hogy Messi megérdemli a fizetését, mert sokkal több bevételt generál, mint amennyibe kerül. A klub bevételeinek az egyharmada neki köszönhető – jelentette ki Laporta a RAC1 rádióműsorában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.