A Real Madrid szívességet tett a vetélytársainak

Csak három topligában rendeztek bajnoki fordulót a hét végén, Angliá­ban az FA-kupa nyolcaddöntői zajlottak le. A legnagyobb meglepetés Spanyolországban történt, ahol a Real Madrid hazai pályán kapott ki a kiesés ellen küzdő, az idén eddig még nyeretlen Gironától, a Barcelona győztes gólját szerző Lionel Messi pedig újabb csúcsot döntött meg.

2019. 02. 18. 15:06
La Liga Santander - Real Madrid v Girona
Sergio Ramos (fehérben) kétes értékű rekorder lett Fotó: Susana Vera Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha akadnak szurkolói a Bayern Münchennek Iránban, akkor ők most hoppon maradtak. Bár a helyi televízió műsorára tűzte a bajorok augsburgi fellépését, mégsem közvetítette, mert a német szövetség a Bundesliga egyetlen női játékvezetőjét küldte el a meccs­re, és Bibiana Steinhaus rövidnadrágban tette a dolgát a gyepen. A bajorok nyertek, újabb lépést megtéve ezzel az élen álló Dortmund felé, amely azonban csak hétfőn lép pályára, tehát akár maradhat is majd a fordulót megelőző öt pont különbség a trónkövetelő és a címvédő Bayern között.

a 79. percben állt be a Thomas Doll vezette Hannovert magabiztosan legyőző Hoffenheimbe. Hasonló biztonsággal nyert Stuttgartban a Leipzig is, amelyben és is végig a pályán volt. a Hertha edzőjeként nyolcadszorra próbálta meg legyőzni a Werder Brement, de most sem sikerült, a vendégek a 96. percben szabadrúgásból egyenlítettek.

Bundesliga, 22. forduló. Péntek: Augsburg–Bayern München 2-3. Szombat: Hoffenheim–Hannover 3-0, Wolfsburg–Mainz 3-0, Schalke–Freiburg 0-0, Stuttgart–Leipzig 1-3, Hertha–Bremen 1-1. Vasárnap: E. Frankfurt–Mönchengladbach 1-1, Leverku­sen–Düsseldorf 2-0. Hétfő: Nürnberg–Dortmund 20.30 (Sport 1). Az élcsoport állása: 1. Dortmund (21 mérkőzés) 50, 2. Ba­yern München (22) 48, 3. Mönchengladbach (22) 43.

Az olasz élvonalban a hétvége sztorija a SPAL–Fiorentina meccs 73. percé­ben, 1–1-es állásnál történt: Federico Chiesa került földre a tizenhatoson belül, a játékvezető nem fújt semmit, a labdaszerzést követő akcióból pedig a SPAL megszerezte a vezetést, ám miután a videóbírón visszanézték a történéseket, nemhogy a találatot nem adták meg a hazaiaknak, hanem a gól előtt történtek miatt büntetőhöz jutott a Fiorentina…

Sergio Ramos (fehérben) kétes értékű rekorder lett
Fotó: Reuters

Serie A, 24. forduló. Péntek: Juventus–Frosinone 3-0. Szombat: Atalanta–Milan 1-3, Cagliari–Parma 2-1. Vasárnap: SPAL–Fiorentina 1-4, Genoa–Lazio 2-1, Empoli–Sassuolo 3-0, Udinese–Chievo1-0, Internazionale–Samp­doria 2-1, Napoli–Torino 0:0. Hétfő: Roma–Bologna 20.30 (Digisport 1). Az élcsoport állása: 1. Juventus 66, 2. Napoli (23) 53, 3. Internazionale 46.

Spanyolországban a Barcelona három döntetlent követően szeretett volna újra nyerni, és ez tizenegyesével sikerült is neki, az argentin egyébként a hajrában egy másik büntetőt kihagyott. Így is büszke lehet, hiszen ezzel a találattal – minden sorozatot figyelembe véve – egymást követő 11. idényében szerzett legalább 30 gólt. A vasárnap déli mérkőzés pedig fokozta a katalánok örömét, ugyanis a Real Madrid a Bernabeu stadionban vezetésről kapott ki a 2019-ben eddig még nyeretlen Gironától. Itt is akadt egy rekord: Sergio Ramos a 19. bajnoki piros lapját kapta, és még soha senkit nem állítottak ki ennyiszer a La Liga történetében. A madridiak számára külön szomorúság, hogy a helyzetek alapján a Girona megérdemelten nyert.

La Liga, 24. forduló. Péntek: ­Eibar–Getafe 2-2. Szombat: Barcelona–Valladolid 1-0, Rayo Vallecano–Atlético Madrid 0-1, Real Sociedad–Leganés 3-0, Celta Vigo–Levante 1-4. Vasárnap: Real Madrid–Girona 1-2, Valencia–Espanyol 0-0, Villarreal–Sevilla 3-0, Betis–Aláves 1:1. Hétfő: Huesca–Bilbao 21.00 (Spíler 2). Az élcsoport állása: 1. Barcelona 54, 2. Atlético Madrid 47, 3. Real Madrid 45.

Oda az arany

A Dunaszerdahelynek szombaton valószínűleg elérhetetlen messzeségbe került az aranyérem a szlovák bajnokságban. A második helyezett DAC a listavezető Slovan Bratislavát fogadta, s 1-0-ra kikapott, amivel tizenegy pontra hízott a hátránya. E találkozón adták át végleg a dunaszerdahelyi Mol Arénát, amelynek az eddigi még hiányzó tribünje is elkészült. A stadion befogadóképessége így több mint 12 ezer fő, s az aréna szombaton meg is telt. A két csapatban összesen öt magyarországi játékos – Kalmár Zsolt, Vida Máté és Vida Krisztofer a hazaiaknál, Holman Dávid és Guzmics Richárd (csereként) a vendégeknél – lépett pályára. A meccset a helyszínen nézte meg szövetségi kapitány, a DAC korábbi edzője. A rangadó színvonala a közepeset sem ütötte meg, amiből persze felelőtlenség lenne bármilyen következtetést leszűrni a március 21-i Szlovákia–Magyarország Eb-selejtezőre nézve. Romániában az ősszel remeklő Sepsiszentgyörgy két vereséggel kezdte az új évet, s kicsúszott a felsőházi rájátszást érő első hat közül. Tegnap Medgyesen próbált javítani, ahol egy korai góllal 1-0-ra győzni tudott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.