A Real Madrid világbajnoka felidézte a legszörnyűbb estéjét

Xabi Alonso mindent megnyert a Real Madriddal és a spanyol válogatottal, sikerekkel kikövezett pályafutása egyetlen fájó pontja egy Barcelona elleni bajnokin elszenvedett vereség.

Magyar Nemzet
2021. 04. 30. 12:54
Real Madrid
Barcelona's Andres Iniesta and Real Madrid's Xabi Alonso challenge for the ball during their King's Cup final soccer match at Mestalla stadium in Valencia April 16, 2014. REUTERS/Heino Kalis (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER) - GM1EA4H0D7L02 Fotó: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xabi Alonso volt a vendég korábbi csapattársa, Jamie Carragher podcast-műsorában. Az angol védő és a spanyol középpályás éveken keresztül csapattársak voltak a Liverpoolban, 2005-ben együtt nyertek Bajnokok Ligáját a Milan elleni feledhetetlen isztambuli döntőben.

A baszk középpályás felidézte pályafutása legszebb pillanatait és szóba jött a valaha volt legszörnyűbb estéje is, amit futballpályán átélt. Ez pedig 2010. november 29-én történt. A Pep Guardiola vezette Barcelona ízekre szedte, 5-0-ra kiütütte a Real Madridot a Nou Campban.

– Az a meccs a Nou Campban, amelyet 5-0-ra elveszítettünk, ez volt a legrosszabb éjszaka, amit valaha éltem egy futballpályán. Húsz perc után el akartam hagyni a pályát, haza akartam menni. Le akartam zuhanyozni és haza akartam menni. Hihetetlenül fájdalmas emlék volt. Tudtuk, hogy ha túl előzékenyek vagyunk, kivégeznek minket a pályán – mondta Alonso.

Végül a Real elveszítette a bajnokságot, de a következő szezonban José Mourinho vezetésével visszavágott a Barcelonának, ami közvetve Guardiola távozásához vezetett.

Alonso 2014-ben nyerte meg a BL-t a Reallal, majd Münchenbe igazolt, és a Bayernnél fejezte be a pályafutását 2017-ben.

Jelenleg nevelőegyesülete, a Real Sociedad B csapatát irányítja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.