Szoboszlai Dominik csapata lett az osztrák bajnok

Ez a klub 11. bajnoki címe, 2007 óta csak háromszor végzett más csapat az élen Ausztriában.

Forrás: MTI2020. 06. 28. 19:31
null
Salzburg, 2020. június 27. Szoboszlai Dominik, a Salzburg (j) és Kelvin Arase, a Rapid Wien játékosa az osztrák elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. június 3-i mérkõzésén Salzburgban. MTI/EPA/Andreas Schaad Fotó: Andreas Schaad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bull Salzburg a felsőházi rájátszás vasárnapi játéknapján, a harmincadik fordulóban házigazdaként 3-0-ra legyőzte a Hartberg együttesét – a magyar futballista kezdőként 63 percet töltött a pályán, és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez –, a második helyezett LASK Linz viszont hazai pályán 1-0-ra kikapott a Wolfsberger AC-tól, így a címvédő előnye két fordulóval a vége előtt behozhatatlanná vált.

Szoboszlai szöglete/gólpassza 2.30-nál:

Ez a klub 11. bajnoki címe, 2007 óta csak háromszor fordult elő, hogy nem a Red Bull Salzburg végzett az élen Ausztriában.

A LASK csapatától korábban négy pontot levont a liga a koronavírus-járvány idején tartott tiltott csoportos edzés miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.