A senki földjén a Hertha

Már korábban is szenvedett súlyos vereséget a Hertha Dárdai Pál irányításával, de a magyar edző 2015. februári kinevezése óta most, a lipcsei 5-0-s kudarc után fordult elő először, hogy a szurkolók egy része nyíltan és határozottan adott hangot az elégedetlenségének, felvetve, valóban Dárdai kezébe kell-e helyezni a csapat jövőjét. A Bundesligában jelenleg a tizedik helyen álló berlini klub vezetői kiállnak a magyar tréner mellett.

2019. 04. 02. 15:18
DÁRDAI Pál
Edzői karrierje egyik legnehezebb időszakát éli a korábbi magyar kapitány Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A neki járó minden tisztelet mellett valóban Dárdai a megfelelő edző arra, hogy ő feleljen a jövőben a csapatért? – tették fel a kérdést a Berliner Morgenpost napilap Immerhertha.de nevű blogjának. Egyértelmű jeleként annak, hogy a szurkolók nehezen tudják magukat túltenni a kiütéses lipcsei vereségen.

A lap terjedelmes cikkben igyekszik körbejárni a témát. Felidézve, hogy éppen a mérkőzés másnapján Dárdai a Wontorra-show-ba volt hivatalos, ahol természetesen a tragikus meccs is szóba került. „Jobb most a nyugalom. Ha Berlinben lennék, ki tudja, mi történne. Jobb most egy kis távollét” – mondta a korábbi magyar szövetségi kapitány sejtelmesen. A találkozót értékelve azonban nem kertelt, más szavakkal bár, de megismételte lesújtó véleményét: „Fekete nap volt.”

A csapat jelenlegi helyzetét, a tizedik helyezést így jellemezte: „A senki földjén vagyunk”, arra célozva, hogy a nemzetközi kupaszereplés lehetősége már valószínűleg elúszott a Herthának. Elárulta, hogy miként már csütörtökön és pénteken, úgy a mérkőzés alatt sem tetszett neki a csapat, már az öltözőben azt érezte, hiányzik a tűz a játékosokból. Dárdai ma találkozik újra a csapattal, s beszélni fog a futballistákkal. „Azon edzők közé tartozom, akik kíváncsiak a játékosaik véleményére” – jegyezte meg a magyar szakember.

Edzői karrierje eddigi legnehezebb időszakát éli a korábbi magyar kapitány
Fotó: MTI/EPA/Daniel Kopatsch

A klub elnöke, Werner Gegenbauer és menedzsere – Dárdai egykori csapattársa –, Michael Preetz a megalázó vereség dacára a magyar tréner mögött áll. Igaz, felszínre került egy pikáns részlet. A Hertha már decemberben meghosszabbította a magyar tréner szerződését a következő idényre. Preetznek azonban erre az évadra is vannak elvárásai, állítólag legalább olyan jó tavaszi szezont vár a csapattól, mint amilyen az őszi volt – akkor 24 pontot szerzett a Hertha, amihez eddig 11-et tett hozzá –, de Dárdai nem tud erről.

A korábbi magyar szövetségi kapitány állása nincs veszélyben, de a zsinórban elszenvedett három kudarc kissé megtépázta a tekintélyét. A Hertha a hét végén a Düsseldorf ellen játszik, mondhatni, kötelező győzelem előtt áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.