A Sevilla kétszer nyert, az Atlético egyszer sem

Idén vitán felül a spanyol labdarúgó-bajnokság hozza a legszorosabb versenyfutást a végső győzelemért. Az Atlético újabb vereségével a listavezető fővárosi csapatot három rivális is egy meccs alatt behozható távolságra követi.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 10:15
Sevilla Granada
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol labdarúgó-bajnokságra idén sokáig háromszereplős üldözőversenyként tekintettünk: a két óriás, a Real Madrid és a Barcelona majdnem utol is érte az ősszel meglépő Atlético Madridot. A surranópályán azonban bejelentkezett a győzelemért a Sevilla is.

A 33. fordulóban az andalúziai csapat érdekes körülmények között nyert. A Granada elleni 2-1-es sikert Ricardo de Burgos Bengoetxea hármas sípszava a 93. perc végén látszott megerősíteni. A bökkenő: a játékvezetői csapat négy perc hosszabbítást jelzett a második félidő végére.

A Granada játékosai nem hagyták annyiban a dolgot, és végül egy percre folytatódott a találkozó. A Sevilla néhány játékosának az öltözőből kellett visszatérnie, de a hazai csapat így is megtartotta előnyét a ráadásnak új értelmet adó meccsszakaszban. A játékvezető utólag arra hivatkozott, hogy elromlott az órája.

Furcsa körülmények ide vagy oda, a Sevilla játékosai szeme előtt most már kimondottan a bajnoki trófea lebeg.

– Nyilvánvalóan a liga megnyeréséről álmodozunk – szögezte le Lucas Ocampos. – Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de a maradék öt fordulóból is ki kell hoznunk a maximumot.

Az álomhoz pedig a vasárnapi játéknap utolsó meccsén még közelebb került a Sevilla, az Atlético Madrid ugyanis 2-1-re kikapott Bilbaóban. A fővárosiak vezetőedzője, Diego Simeone nem élte meg tragédiaként az eredményt, a hajrára nézve pedig ugyanúgy a mentális erő fontosságáról beszélt, mint Ronald Koeman, a Barcelona trénere. Igaz, utóbbi mindezt győzelem után tehette…

A tabellát még mindig az Atlético vezeti, de ez csütörtökön megváltozhat, ha a Barcelona megnyeri a Granada elleni, korábbról elhalasztott mérkőzését. Bármelyik csapat is vág neki az élről az utolsó öt fordulónak, az izgalom garantált. Pláne, hogy lesz még Barcelona–Atlético és Real Madrid–Sevilla rangadó is.

La Liga, 32. forduló

A bajnokesélyesek eredményei

Real Madrid–Real Betis 0-0

Villarreal–Barcelona 1-2

Sevilla–Granada 2-1

Athletic Bilbao–Atlético Madrid 2-1

Az élmezőny állása

1. Atlético 73 pont/33 mérkőzés

2. Real Madrid 71/33

3. Barcelona 71/32

4. Sevilla 70/33

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.